Online Begraafplaatsen 3.0
Begin

Begraafplaats Iepenhof, Hoflaan 20, 2616 AA Delft

Begraafplaats:
Begraafplaats Iepenhof
Adres:
Hoflaan 20
 
2616 AA Delft
Gemeente:
Delft
Provincie:
Zuid-Holland
Coördinaten:
52,0102 4,38595
Oppervlakte (plm.):
50.900 m²
Status:
In bewerking
Aantal graven:
2.350 (Inmiddels zijn 416 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van BERCKEL (31x), van den BERG (27x), van der HELM (19x), van LEEUWEN (18x), van der MEER (18x), MEIJER (18x), van SCHIE (18x), van den AKKER (17x), JANSEN (15x), van DIJK (15x)

Bekende Dode Nederlanders

Hans Dorjee (1941-2002)
Aad Eland (-2006)

Algemene Informatie

1. Ingang begraafplaats

2. Aula

3. Urnenmuur

4. Overzicht


Bekende graven:
- Hans Dorjee (1941-2002) Voetballer en Trainer

Nieuws over deze begraafplaats

Twee herdershonden waken over kinderbegraafplaats Iepenhof
 - 14-9-2016
DELFT - Twee trouwe, stenen herdershonden houden binnenkort de wacht over de kinderbegraafplaatsen van de Iepenhof. Na een succesvolle inzamelingsactie kunnen de beelden van kunstenares Christian Wisse nog vóór de herfst worden geplaatst. “Ik ben trots dat we zover zijn gekomen”, verklaart initiatiefnemer Robert Lupker.
De liggende herdershond heeft inmiddels zijn oude plek weer ingenomen op de kinderbegraafplaats. Helemaal nieuw is de zittende hond, die een plek krijgt op het nieuwe gedeelte van de Iepenhof. Robert Lupker begon een jaar geleden een crowdfundingsactie ‘Een hond voor jou’ voor restauratie van de liggende herdershond, die al vijftien jaar over de overleden kinderen waakt. “Ik wilde tegelijkertijd iets doen voor de nieuwe begraafplaats hiernaast, want die zal in de nabije toekomst helaas ook nodig zijn”, vertelt Robert Lupker. Zijn vrouw en hij begroeven twaalf jaar geleden hun dochtertje. “Het beeld is positief en heeft mij altijd een prettig gevoel gegeven.”

Als ook de tweede waakhond op zijn sokkel zit, eind september of begin oktober, volgt een officiële onthulling. Op dat moment worden de stenen herdershonden overgedragen aan de gemeente Delft, die de beelden opneemt in de kunstcollectie, en voor het onderhoud zorgt. Fraaie opsteker vormde een donatie van 5000 euro van het Delftse bedrijf Orange Pearl. Dit bedrijf won november 2015 de publieksprijs van het ondernemersfestival ‘De Kracht van Delft’. Daarnaast steunden meer dan honderd Delftenaren het plan van Robert Lupker. Verder betaalde Uitvaartonderneming De Laatste Eer het drukwerk en steenhouwerij Schols en ‘t Hart schonk de tijdelijke stenen plaquette voor de sokkel. Ook de kunstenares nam een deel van de kosten voor eigen rekening. “Ouders hoeven hun kind niet meer helemaal alleen achter te laten. Dat geeft troost”, besluit Lupker.

 © Kineo 2005-2016
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact