Online Begraafplaatsen 3.0
Begin

Begraafplaats De Hoge Akker, Noord IJsseldijk 57, 3402 PG IJsselstein

Begraafplaats:
Begraafplaats De Hoge Akker
Adres:
Noord IJsseldijk 57
 
3402 PG IJsselstein
Gemeente:
IJsselstein
Provincie:
Utrecht
Co÷rdinaten:
52,035455 5,037488
Oppervlakte (plm.):
23.400 m²
Status:
Volledig
Aantal graven:
1.777 (Inmiddels zijn 190 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van DOORN (37x), TERSTEEG (29x), van SCHAIK (25x), van ROOIJEN (20x), van ZOELEN (20x), MULDER (19x), van OS (17x), van den BERG (17x), PEEK (15x), van VLIET (15x)

Documenten

Algemene Informatie

Mededeling en oproepen

Ruimen graven begraafplaats De Hoge Akker (pub.datum: 27-4-2016)

Wanneer start het ruimen van eigen (koop)graven op onze begraafplaatsen?

Vanaf 2016 start de gemeente IJsselstein met het ruimen van eigen (koop)graven waarvan de termijnen verstreken zijn en waarvoor geen verzoek tot verlenging is gedaan.
De lijsten met grafnummers komen te zijner tijd op het informatiebord op de begraafplaats De Hoge Akker te hangen.

Kan ik alsnog de rechten van een koopgraf verlengen?
Ja dat is mogelijk. De rechten kunnen alsnog met 10 jaar verlengd worden vanaf het moment dat uw schriftelijk verzoek hiervoor ontvangen is. Uw verzoek dient vˇˇr 01-01-2016 bij ons binnen te zijn. Alle ons bekende contactpersonen (nabestaanden) ontvangen of hebben een verzoek ontvangen om hun keuze voor het wel of niet verlengen van de grafrechten kenbaar te maken.

Hoe worden de graven geruimd?
De plaats op een begraafplaats waar de gemeente graven ruimt, wordt afgeschermd voor bezoekers. Soms is het nodig de begraafplaats tijdelijk te sluiten voor bezoekers. Bij het ruimen wordt zoveel mogelijk vastgehouden aan de handleiding opgraven en ruimen van de landelijke organisatie van begraafplaatsen, die opgesteld is om een respectvolle ruiming te realiseren. Graven worden machinaal geruimd.

Waargaan de stoffelijke resten naar toe?
De stoffelijke resten worden naar een verzamelgraf overgebracht. Dit verzamelgraf bevindt zich op de begraafplaats, is toegankelijk voor bezoekersmaar hier zijn geen herdenkingsmogelijkheden.

Kan ik aanwezig zijn bij de ruiming van het graf?
Nee, dit wordt ook aangegeven in de verordening. Het opgraven van overledenenen en het ruimen van graven kan emotioneel zwaar belastend zijn voor personen die een familie- en of andere nauwe band met de overledene hebben.

Wat wordt er nog aangetroffen in het graf?
We gaan uit van zoveel mogelijk schone botten. Het kan zijn dat er synthetische kleding aanwezig is. Maar er kan ook, door broze botten als gevolg door medicatie of ziekten, niets meer aanwezig zijn.

Kan ikin het bezit komen van persoonlijke spullen?
Nee, persoonlijke spullen zoals die zijn mee begraven worden bijgevoegd bij de overblijfselen. Men kan na de ruiming van een graf geen aanspraak maken op voorwerpen zoals een bril of trouwring. Wie iemand laat begraven (of cremeren) doet afstand van die voorwerpen.

Wat gebeurt er met het gedenkteken van het oude graf?
Wanneer u in het bezit wilt komen van het gedenkteken, vragen wij u dit schriftelijk aan te geven.

Wat gebeurt er als ik niets doe?
Wanneer u geen actie onderneemt, wordt het eventueel aanwezige grafmonumentverwijderd en vernietigd. Hierna wordt te zijner tijd het stoffelijk overschotin een verzamelgraf begraven.

Heeft u nog vragen?
Neemt u dan contact op de eenheid Administratie via e-mailadres info.bpa@ijsselstein.nl of op werkdagen tussen 08.30 uuren 16.00 uur via het telefoonnummer 14 030.

 © Kineo 2005-2017
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact