Online Begraafplaatsen 3.0
BeginAlgemene Begraafplaats Rustoord Diemen

Algemene Begraafplaats Rustoord, Weesperstraat 84, 1112 AP Diemen

Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats Rustoord
Adres:
Weesperstraat 84
 
1112 AP Diemen
Gemeente:
Diemen
Provincie:
Noord-Holland
Coördinaten:
52,3359 4,96618
Oppervlakte (plm.):
13.200 m²
Status:
Volledig
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Busker (8x), Hesp (8x), Schouten (8x), de Boer (8x), Koekenbier (7x), Larsen (7x), Ruigrok Vd Werve (7x), Helsloot (6x), Jansen (6x), Kaskens (6x)


Contactgegevens Begraafplaats:

Telefoon:
020 - 6902439

Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

Nieuws over deze begraafplaats

Man neemt beeld mee van begraafplaats, want in Iran is dat normaal
 - 2-12-2017
DIEMEN - Een man wandelt in juli 2016 rond op een begraafplaats te Diemen en stuit op een koperkleurig beeldje. U las de titel reeds en weet dan dat het besluit volgt om het gevonden voorwerp mee naar huis te nemen. Hoe het kan kan het, maar de politie is succesvol en weet de man op te pakken. Die verklaart in hoger beroep bij het Hof te Amsterdam onschuldig te zijn: het beeld stond niet op een graf en was oud, vies en roestig. Dus kan je ervan uitgaan dat het beeld niemand toebehoorde en dan mag je spullen toe-eigenen, gelijk men een een versleten tennisbal bij het grofvuil vindt en aan de hond geeft. Bovendien, dat is het tweede deel van het pleidooi, gelden in Iran andere regels op begraafplaatsen dan in Nederland. Daar kan elk grafornament dat niet nagelvast met grafzerken is verbonden gewoon in eigen zak worden gestoken. Weten we niet of de man Pers is, een rechtsvergelijkend onderzoek heeft gedaan naar regelgeving inzake begraafplaatsen all over the world of beide. De rechter toont in ieder geval weinig begrip: 'de begraafplaats is een voldoende afgesloten terrein met een zeer uitgesproken bestemming waarvan niet waarschijnlijk is dat mensen daar komen om spullen weg te gooien', daarnaast heeft de verdachte 'verklaard dat hij zich bewust was van het bijzondere karakter van een begraafplaats'. Door aldus te handelen, zegt de rechter, 'heeft de verdachte geen respect getoond voor de overledenen en hun nabestaanden. Het creëert een maatschappelijk gevoel van groot onbehagen als zelfs een begraafplaats niet gevrijwaard is van criminele activiteiten'. Daarom die torenhoge straf: €300 boete met €50 aftrek voor per in voorarrest doorgebrachte dag.
Zie Uitspraak

 © Kineo 2005-2018
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ