Online Begraafplaatsen 3.0
BeginBegraafplaats De Biezen Santpoort Noord

Begraafplaats De Biezen, Kweekerslaan 21, 2071 KA Santpoort-Noord

Begraafplaats:
Begraafplaats De Biezen
Adres:
Kweekerslaan 21
 
2071 KA Santpoort-Noord
Gemeente:
Velsen
Provincie:
Noord-Holland
Coördinaten:
52,440265 4,645183
Oppervlakte (plm.):
17.500 m²
Status:
In bewerking
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
de Vries (11x), Smit (8x), Bakker (7x), Schipper (6x), van Dijk (6x), Bleeker (5x), Dekker (5x), Jansen (5x), Kok (5x), Kramer (5x)

Algemene Informatie

Ingang De Biezen, Santpoort-Noord

Begraafplaats de Biezen aan de Kweekerslaan in Santpoort-Noord is in 2005 gerestaureerd en daarmee teruggebracht in de oorspronkelijke staat. De prachtige parkaanleg is hersteld, de “takkenbrug” is teruggebracht en de toegangspoort is gerestaureerd.

De tuinarchitectuur van de Zochers
Het oorspronkelijke ontwerp uit 1874 van L. P. Zocher is weer in ere hersteld.
L. P. Zocher was een van de eerste tuin- en landschapsarchtecten. Hij heeft onder andere naam gemaakt met de aanleg van het Vondelpark, de Keukenhof, de bolwerken in Haarlem etc. Louis Paul Zocher had samen met z’n vader een kwekerij in Haarlem. Vader en zoon waren gespecialiseerd in de landschapsstijl. Op deze begraafplaats is dit duidelijk terug te zien door de parkachtige aanleg, de rondgaande paden, de idylische waterpartij met takkenbrug en leuke doorkijkjes. De begraafplaats was niet alleen een plaats om te begraven, maar ook een plek die prettig moest overkomen. Bloeiende beplanting werd niet geschuwd.
Een provinciaal monument
De Biezen heeft de status van een provinciaal monument. Het is waardevol gezien vanuit de ontwikkeling van de tuinarchitectuur in Nederland en van Noord-Holland in het bijzonder”, beschermd zijn dan ook de parkaanleg, het toegangshek en de doodgraverswoning.

Bij de restauratie in 2005 is de begraafplaats weer in oorspronklijke staat hersteld. Velsen heeft daarmee een zeer bijzondere en historisch waardevolle begraafplaats in z’n bezit. De begraafplaats ademt de rustgevende sfeer uit van een mooi park.


 © Kineo 2005-2018
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ