Online Begraafplaatsen 3.0
BeginAlgemene Begraafplaats Papesteeg Tiel

Algemene Begraafplaats Papesteeg, Papesteeg, Tiel

Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats Papesteeg
Adres:
Papesteeg
 
Tiel
Gemeente:
Tiel
Provincie:
Gelderland
Co÷rdinaten:
51,8836 5,41447
Oppervlakte (plm.):
25.600 m²
Status:
Volledig
Aantal graven:
3.971 (Inmiddels zijn 1.602 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Eck (53x), van Zetten (46x), van den Berg (44x), van Doesburg (40x), Smits (33x), van Keulen (32x), van Gessel (31x), van Rosmalen (31x), Reuser (30x), Jansen (29x)

Algemene Informatie

Deze grote begraafplaats is gelegen op een industrieterrein en is de jongste van de gemeente Tiel.
In totaliteit bevat deze begraafplaats nu circa 3000 graven.

De inventarisatie was in 2013 en de laatste update is van 2017.

De nummering komt overeen met de feitelijke grafnummers, alleen zijn ter wille van de sortering voorloopnullen gebruikt die niet worden gehanteerd in de grafnummering welke de gemeente Tiel bezigt.

Tevens kon dankzij de medewerking van de gemeente Tiel het begraafregister worden ingezien om de daarin voorkomende en relevante gegevens in zijn geheel in te voeren. Daarvoor dank !
Verder zijn aansluitend ook de ruimingslijsten van de recente jaren verwerkt.

Oproep:
De gemeente Tiel is nog op zoek naar (tot op heden) onbekende/verhuisde rechthebbenden van een aantal graven. Dit staat per graf op de site aangegeven.
Raadpleeg daartoe in voorkomende gevallen en voor de volledigheid van de publikaties evt. ook de site van de gemeente Tiel.
Indien u zich wilt aanmelden als rechthebbende kunt u zich tot de gemeente Tiel wenden: mevr. S. van Winsen, tel. 0344-637111 op werkdagen van 14u-16u. of via mail svwinsen@tiel.nl.

De vakken/rijen zijn voorzien van hoofdletters met daarachter een tweede letter of een cijfer. Alle graven zijn afzonderlijk genummerd.
Onderscheidend zijn de Ring (vooraan), het lange middendeel en achteraan zijn de afzonderlijke religieuze vakken (Islam. en RK).

Globale ligging van de vakken op het terrein:
Ring :
de vakken met de letters A, Aa,B,Ba,C,Ca,D,I,Jb,U,V,W,Z, de columbaria 9 t/m 1 en het strooiveld a
Midden, links van het hoofdpad:
de vakken met de letters D,E, Ea,F,Fa,J,Ja,K,Ka,L,La,Q,Qa,X,de strooivelden a met Jb en het strooiveld b met Fb.
Midden, rechts van het hoofdpad:
de vakken met de letters G,Ga,H,Ha,M,Ma,N,Na,O,Oa,P,Pa,Y
Achter:
links nog doorlopend de vakken Ja, Q en Qb
alsmede de religieuze vakken met
islamitisch de letter I s en in het midden en de RK-vakken
A0,B1,C2,D3,E4,T5,U6,V7,W8 en
rechts nog:
RK Oo,P1,Q2,R3,S4 en Islam. XX,YY,ZZ


De entree naar deze grote begraafplaats


Het infokastje met plattegrond


De brede laan in het midden, gezien van noord naar zuid


En nu in omgekeerde richting

Nieuws over deze begraafplaats

Tiel wil inwoners met aanbiedingen naar begraafplaats lokken
 - 20-11-2017
TIEL - Om begraafplaatsen in de stad te behouden, gaat Tiel de asbestemming hierop veel aantrekkelijker maken. Zo wordt het honderden euro's goedkoper.

Naast een urnenwand en strooiveld komen er op de Tielse begraafplaatsen meer mogelijkheden om nabestaanden die zijn gecremeerd te herdenken, zoals een urnentuin met groen en kunstwerken of zogenoemde urnamenten: kunstwerkjes waarin de as bewaard wordt.

Flexibel
Daarbij wordt het fors goedkoper om van deze plekken gebruik te maken en wordt de gemeente flexibeler in de termijnen waarvoor je kunt kiezen, zowel bij asbestemming als bij graven.

Achterliggende reden is dat steeds minder mensen begraven worden. In Tiel kiest circa 70 procent van de mensen voor crematie. Maar een heel klein deel van hen kiest echter voor een plek op een van de begraafplaatsen. Het is voor het behoud van die begraafplaatsen volgens de gemeente van groot belang dat meer mensen voor deze manier van asbestemming kiezen.

Termijnen
Voor alle asbestemmingen wordt het vanaf 2018 mogelijk om te kiezen voor een termijn van 5, 10 en 20 jaar. Momenteel kan er alleen voor de laatste twee gekozen worden. In andere gemeenten blijkt dat er behoefte is aan de korte, goedkopere termijn. Het verstrooien en een particuliere gedenkplaats voor vijf jaar kost 375 euro. Momenteel is dat alleen voor tien jaar mogelijk Ó 925 euro. Dit kost vanaf 2018 300 euro minder.

Ook plekken in de urnen-nissen worden honderden euro's goedkoper. Zo betalen mensen voor een kleine plek voor 20 jaar nu 2.275 euro, straks is dat 1.425 euro. Een grote plek voor deze termijn kost nu 3.075 euro, straks 1.825.

 © Kineo 2005-2018
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ