Online Begraafplaatsen 3.0
BeginBezoekers Forum ⇒  Schrijf ook in het Bezoekers Forum | Recente berichten | Oude berichten

Bezoekers Forum

Geef uw mening over deze site en lees de meningen van anderen. Berichten kunnen na plaatsing door de schrijver of de sitebeheerder weer verwijderd worden. Na 1 jaar worden de berichten verwijderd. Schrijf ook in het Bezoekers Forum

Legenda: Reageer op het bericht, Stuur een persoonlijk e-mail naar de schrijver, Aanpassen bericht Verwijder bericht

LET OP: Niet alle mogelijkheden zijn toegankelijk omdat u niet bent aangelogd! Log eerst aan

Meest recente berichten Bezoekers Forum

Weg halen van de foto van de Grafsteen. 
w.g.m Verkleij uit Zaandam, 13-12-2016 15:00 - 8242

Reageer op het bericht

Hallo Daar, ik kwam via een ander op Uw site ivm. met de vermelding van een foto van het graf van mijn overleden vrouw.

Het is voor mij en mijn kinderen erg schokkend om te weten dat het zomaar op internet staat. De steen is door mijn kinderen ontworpen en zeer persoonlijk. Mijn kinderen waren 17 en 19 jaar toen hun moeder overleed. Wat is het nut van deze site en waarom niet eerst vragen aan de nabestaanden of zij hier bezwaar tegen hebben.

Vriendelijke groeten, Wouter Verkleij

Reacties op dit bericht:

M. W uit schreef op 15-12-2016 20:17
Geachte heer Verkleij, als u een berichtje stuurt naar de vrijwilliger van de betreffende begraafplaats, die kunt u vinden op de beginpagina van de begraafplaats, kunnen zij de foto verwijderen. Sommige begraafplaatsen bevatten wel meer dan 1000 graven. Het is niet te doen om al de nabestaande te vragen om toestemming. Ook zijn er vele niet meer te achterhalen. Er zijn verschillende redenen van deze site. O.a voor mensen die een stamboom maken, mensen die een dierbare persoon "kwijt" zijn. Voor mensen die in het buitenland wonen en het prettig vinden om het graf op deze manier toch te zien. Voor nabestaanden die graag willen weten waar hun lang geleden overleden familie ligt. Natuurlijk begrijpen wij ook dat het soms zeer confronterend kan zijn, zeker voor pas overleden. Daarom zal de steen de eerste vijf jaar na overlijden niet te zien zijn. Plus, wat ik u ook al schreef, is er de mogelijkheid een mailtje naar de vrijwilliger te sturen met verzoek van verwijderen.
A.W. Weissman uit Hengelo schreef op 09-01-2017 20:08
De foto's zijn doorgaans met grote zorg en met respect genomen en geplaatst door mensen die zeer betrokken zijn bij overledenen en met het verdriet van nabestaanden.
Doorgaans zijn dit mensen waarvan de aandacht, op weg naar het graf van hun eigen dierbare, wordt getrokken door opvallende (door vorm, ouderdom, enz.) andere gedenktekens.
Bovendien zijn begraafplaatsen openbare voor iedereen toegankelijke terreinen.
Het lijkt mij dan ook onmogelijk een gedenkteken als privé te claimen wanneer het op een openbare plek is geplaatst.
Wanneer zo'n gedenkteken op een site als begraafplaaten.nl zichtbaar is, is dat gedenkteken immers ook voor anderen dan de direct betrokken nabestaande zichtbaar op de begraafplaats zelf.
Recente berichten | Oude berichten
 © Kineo 2005-2017
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact