Online Begraafplaatsen 3.0
BeginBezoekers Forum ⇒  Schrijf ook in het Bezoekers Forum | Recente berichten | Oude berichten

Bezoekers Forum

Geef uw mening over deze site en lees de meningen van anderen. Berichten kunnen na plaatsing door de schrijver of de sitebeheerder weer verwijderd worden. Na 1 jaar worden de berichten verwijderd. Schrijf ook in het Bezoekers Forum

Legenda: Reageer op het bericht, Stuur een persoonlijk e-mail naar de schrijver, Aanpassen bericht Verwijder bericht

LET OP: Niet alle mogelijkheden zijn toegankelijk omdat u niet bent aangelogd! Log eerst aan

Oudere berichten Bezoekers Forum

gezocht 
ineke heidema uit druten, 28-08-2017 15:51 - 8429

Reageer op het bericht

Ik ben al jaren op zoek naar de begraafplaats waar mijn opa ligt begraven.
zijn naam: Nicolaas Petrus van Laar geb 17-04-1886, overleden 22091944 Elst Gelderland. Navraag bij de gemeente en de kerken levert niets op.

Reacties op dit bericht:

Elisabeth v.d. Raad uit schreef op 07-09-2017 08:36
Beste Ineke
Misschien is uw opa niet begraven in Elst.
Het was wel oorlog dus misschien is hij ergens anders omgekomen of ligt hij in een naamloos graf.
grootvader Stuivenberg 
A.J.H. Stuivenberg uit Groningen, 12-04-2017 13:28 - 8325

Reageer op het bericht

Altijd was mijn door mijn moeder
Mijn moeder vertelde mij ooit dat mijn grootvader begraven lag op de Katholieke begraafplaats. Jaren heb ik hier later gezocht, maar omdat door een brand veel gegevens verloren waren vond ik hem niet.

Twee weken geleden gebeld en na verder speren bleek hij op Selwerderhof te liggen. Ik ben 60 jaar en heb dit dus nooit geweten, dit komt, omdat moeder met iedereen in onmin leefde. Nu kwam ik er ook achter dat sinds 2015 geen grafrechten meer werden voldaan en de steen was weggehaald. Heeft iemand misschien een foto van deze steen? Christoffer Stuivenberg overl 12 april 1961. Ik weet alleen 04 vak 01 nummer 342. Waar is dit ongeveer. Dank voor het lezen en eventuele moeite. Het is erg belangrijk voor mij.

Reacties op dit bericht:

S. Vermeulen uit schreef op 12-04-2017 20:03
Wellicht kunt u anders de parochie van de begraafplaats nog benaderen. Soms willen gemeentes of begraafplaatsbeheerders wel eens foto's maken. Aangezien een RK begraafplaats meestal in beheer is van de betreffende RK kerk (in de buurt) is eerder een aanknopingspunt dan de gemeente :)
Sylvia Oosterhuis uit Groningen schreef op 03-05-2017 20:22
Vak 04 /01 ligt meteen na de ingang links, de laatste drie cijfers zijn het nummer van het graf dat meestal is aangebracht op de stenen voorrand van het graf.
Anna Stuivenberg uit schreef op 04-05-2017 07:33
Dank jullie wel voor de reacties, en heel erg bedankt Sylvia.
bezoektijden 
lia leeuwenburgh uit heinkenszand, 06-10-2016 18:01 - 8203

Reageer op het bericht

ik vind het jammer dat er nietop de website staat beschreven of niet duidelijk of het hek bij de ingang van de Noorderbegraafplaats Heinkenszand s"avonds dicht gaat.
zou ik graag weten

Reacties op dit bericht:

Wim Belgraver uit heinkenszand schreef op 26-03-2017 14:07
De begraafplaatsen in de gemeente Borsele zijn toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Zij worden niet afgesloten.
Fred van den Eertwegh - a gentleman 
Gerry Grant uit Sydney Australia, 25-03-2017 02:09 - 8309

Reageer op het bericht

I found the announcement that Fred van den Eertwegh passed away in 1990, and is buried in your cemetary. Can anyone put me in contact with Fred's wife Annalie, son Bastiaan and daughter Marjola. We worked together in Lisbon Portugal and I would dearly like to make contact with the family. I can be reached at rhapsody@softaudio.com

Reacties op dit bericht:

S. Vermeulen uit schreef op 25-03-2017 09:21
Try Facebook :) Bastiaan kan be found as Bas van den Eertwegh, his sister has Facebook as well. Good luck!
Op zoek: familie/ vrienden van Gerrit Bos 
nathalie oppenneer (Bos) uit eede, 15-03-2017 01:11 - 8301

Reageer op het bericht

Hoi. Ik ben op zoek naar familie van mijn vader, Gerrit Bos 29-03-1959 geboren te Soest.ikzelf herinner me een helaas te korte tijd in Steenbergen en Papendrecht. Wie kan mij helpen of heeft hem gekent? Alvast bedankt voor jullie moeite
begraafplaatsen opitter 
robert maggen uit Opitter (B), 16-02-2017 00:02 - 8284

Reageer op het bericht

hallo allemaal, ik vind de opzet van jullie website zeer geslaagd, en ik zou graag m'n steentje bijdragen.
mijn interesse gaat naar de begraafplaatsen rondom de kerken,
verder bezit ik de volledige burgerlijke stand van de dorpen rondom m'n woonplaats
en ben ik pas begonnen met foto's te maken
Foto's en beleid 
J Plaatsman uit Almere, 18-01-2017 16:34 - 8267

Reageer op het bericht

Volgens de doelstelling die op de website staat ,, Waarom wordt er niet eerst toestemming gevraagd aan de nabestaanden? Eigenlijk om vier redenen: 1. Toestemming is niet nodig, 2. De nabestaanden zijn vaak niet bekend, ook niet bij de gemeente, 3. De gegevens over levende nabestaanden zijn niet openbaar, 4. Het is practisch onmogelijk om nabestaanden van 600.000 graven te informeren.,, geeft u aan dat nabestaanden bij de gemeente niet bekend zijn. Hoe kan dat als de meeste graven eigendom zijn van nabestaanden. Er zijn dus wel degelijk gegevens bekend bij de gemeente. Waarom moeten nabestaanden verzoeken om de foto die zonder toestemming is geplaatst te laten verwijderen. Verder kan ik nergens gegevens vinden wie de vrijwilliger is in een bepaalde plaats. Mijn mening is dat een overzichtsfoto van een begraafplaats mag, maar een foto waarop duidelijke tekst en evt namen van de overleden personen te zien zijn mag niet. Dat u het voor het verre nageslacht overzichtelijk wil maken dat snap ik maar dat kan ook zonder foto's.

Reacties op dit bericht:

Kees Klootwijk uit schreef op 18-01-2017 18:37
Beste heer Plaatman, van de meeste algemene graven zijn de nabestaanden niet bekend bij de gemeente. Algemene graven zijn er veelvuldig, met name in grotere steden. Ook van veel (oudere) huur- of eigen- graven is het bij de gemeente onduidelijk wie de nabestaanden zijn, daarom zijn er zoveel oproepen naar belanghebbenden bij de afloop van de grafrechtperiode. Overigens is het niet altijd het geval dat de grafrechteigenaar ook een nabestaande is. Alleen de grafrechteigenaar is vaak bekend bij de gemeente, maar zeker niet altijd dus.

Namen, addressen etc. van grafrechteigenaars vallen onder de privacy wetgeving. De gemeente mag die informatie NIET aan ons verstrekken. We KUNNEN dus niet weten wie dat zijn.

Als er bij een bepaalde foto een bericht geplaatst wordt via de contact knop naast de foto, dan komt het mailtje automatisch uit bij de juiste vrijwilliger.

U kunt gerust een mening hebben wat er wel of niet op de foto mag, maar de Nederlandse wet is hier duidelijk in. Het mag gewoon, niets mis mee.
Overigens zijn onze bezoekers zeker niet alleen "stambomers". Ook veel nabestaanden van dichtbij en van ver zijn heel blij met de site en vinden het juist heel plezierig dat ze de foto kunnen zien.
Weg halen van de foto van de Grafsteen. 
w.g.m Verkleij uit Zaandam, 13-12-2016 15:00 - 8242

Reageer op het bericht

Hallo Daar, ik kwam via een ander op Uw site ivm. met de vermelding van een foto van het graf van mijn overleden vrouw.

Het is voor mij en mijn kinderen erg schokkend om te weten dat het zomaar op internet staat. De steen is door mijn kinderen ontworpen en zeer persoonlijk. Mijn kinderen waren 17 en 19 jaar toen hun moeder overleed. Wat is het nut van deze site en waarom niet eerst vragen aan de nabestaanden of zij hier bezwaar tegen hebben.

Vriendelijke groeten, Wouter Verkleij

Reacties op dit bericht:

M. W uit schreef op 15-12-2016 20:17
Geachte heer Verkleij, als u een berichtje stuurt naar de vrijwilliger van de betreffende begraafplaats, die kunt u vinden op de beginpagina van de begraafplaats, kunnen zij de foto verwijderen. Sommige begraafplaatsen bevatten wel meer dan 1000 graven. Het is niet te doen om al de nabestaande te vragen om toestemming. Ook zijn er vele niet meer te achterhalen. Er zijn verschillende redenen van deze site. O.a voor mensen die een stamboom maken, mensen die een dierbare persoon "kwijt" zijn. Voor mensen die in het buitenland wonen en het prettig vinden om het graf op deze manier toch te zien. Voor nabestaanden die graag willen weten waar hun lang geleden overleden familie ligt. Natuurlijk begrijpen wij ook dat het soms zeer confronterend kan zijn, zeker voor pas overleden. Daarom zal de steen de eerste vijf jaar na overlijden niet te zien zijn. Plus, wat ik u ook al schreef, is er de mogelijkheid een mailtje naar de vrijwilliger te sturen met verzoek van verwijderen.
A.W. Weissman uit Hengelo schreef op 09-01-2017 20:08
De foto's zijn doorgaans met grote zorg en met respect genomen en geplaatst door mensen die zeer betrokken zijn bij overledenen en met het verdriet van nabestaanden.
Doorgaans zijn dit mensen waarvan de aandacht, op weg naar het graf van hun eigen dierbare, wordt getrokken door opvallende (door vorm, ouderdom, enz.) andere gedenktekens.
Bovendien zijn begraafplaatsen openbare voor iedereen toegankelijke terreinen.
Het lijkt mij dan ook onmogelijk een gedenkteken als privé te claimen wanneer het op een openbare plek is geplaatst.
Wanneer zo'n gedenkteken op een site als begraafplaaten.nl zichtbaar is, is dat gedenkteken immers ook voor anderen dan de direct betrokken nabestaande zichtbaar op de begraafplaats zelf.
Recente berichten | Oude berichten
 © Kineo 2005-2017
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact