Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Begin

Begraafplaats Rusthof, Dodeweg 31, 3832 RE Leusden

Begraafplaats:
Begraafplaats Rusthof
Adres:
Dodeweg 31
 
3832 RE Leusden
Gemeente:
Leusden
Provincie:
Utrecht
Co÷rdinaten:
52,1289 5,37563
Oppervlakte (plm.):
329.200 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
11.193 (Inmiddels zijn 601 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Jansen (110x), de Vries (104x), van Dijk (94x), van den Berg (79x), de Jong (66x), van Beek (64x), Mulder (60x), Meijer (59x), Bakker (55x), van den Hoek (55x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Telefoon:
033-4613603

Algemene Informatie


Tevens Crematorium


Big John Russel. http://nl.wikipedia.org/wiki/Big_John_Russell . Vak 28A grafnummer 16. Zanger.
Toon Tieland. http://nl.wikipedia.org/wiki/Toon_Tieland . 29B grafnummer 3. Kunstschilder.
RenÚ Gude. Denker des vaderslands 2013/2015. Vak 11A. http://nl.wikipedia.org/wiki/RenÚ_Gude
rusthof
Nieuws over deze begraafplaats

Spirituele seance op kinderkerkhof verbijstert vader
9-10-2021 - (bron: AD.nl)
Leden van een spiritueel genootschap hebben op de openbare begraafplaats Rusthof in Amersfoort met medeweten van de directie geesten van overleden kinderen proberen op te roepen. De seances vonden plaats in het donker na sluitingstijd van het kerkhof.

door: MARCO WILLEMSE
Leden van een spiritueel genootschap hebben op de openbare begraafplaats Rusthof in Amersfoort met medeweten van de directie geesten van overleden kinderen proberen op te roepen.

De seances vonden plaats in het donker na sluitingstijd van het kerkhof. De burgemeester van Amersfoort betuigt spijt over het gedoogde ritueel.

De seances kwamen aan het licht nadat een vader na het bezoek aan het graf van zijn zoontje op een pad bij de kindergraven een filmcamera vond. Omdat hij geen personeel kon vinden, nam de man het apparaat - dat hij aanzag voor een wildcamera - mee naar huis.

Om te weten of er behalve dieren ook bezoekers waren gefilmd, bekeek hij de opnames. Hij zag tot zijn ontzetting een aantal volwassenen bij de graven van het Kinderhof, kennelijk in een poging de geest van een gestorven kind op te roepen. De seances vonden op twee dagen plaats, valt op te maken uit de beelden.

Begraafplaats-directeur Wilco Plaggenborg heeft de man in een reactie laten weten dat de nachtelijke bijeenkomst plaatsvond met zijn toestemming. De vader stuurde daarop een e-mail naar het Amersfoortse college van b en w en de fractievoorzitters in de gemeenteraad. ,,Is dit hoe er in Amersfoort wordt omgegaan met onze overleden dierbaren?'', stelt hij. ,,Het idee dat mensen 's nachts tussen de kindergraven verblijven om geesten op te roepen, is heel onprettig en compleet onacceptabel voor nabestaanden."

Burgemeester Bolsius laat na enig aandringen weten dat het gaat om opnames van 'een groep mensen die onderzoek doet naar spirituele energieŰn van overleden mensen'. ,,De begraafplaats gaf toestemming mits onder begeleiding van een medewerker. EÚn van de plekken waar ze die avond zijn geweest, is bij het Kinderhof. Achteraf gezien had er beter geen toestemming gegeven kunnen worden.We hebben ons onvoldoende gerealiseerd dat we hiermee naasten van overledenen zouden kwetsen. Vandaar dat dit niet nog eens zal gebeuren."

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact