Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Begin

Begraafplaats Rozenkamp, Haaksbergseweg 17, 7161BM Neede

Begraafplaats:
Begraafplaats Rozenkamp
Adres:
Haaksbergseweg 17
 
7161BM Neede
Gemeente:
Berkelland
Provincie:
Gelderland
Coördinaten:
52,1339 6,61951
Oppervlakte (plm.):
12.100 m²
Status:
Onvolledig, vrijwilliger gezocht
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
ten Hoopen (21x), Hondelink (17x), Bisperink (11x), ten Bokkel Huinink (7x), ter Weeme (7x), Gantvoort (7x), Koier (7x), Leussink (6x), Hennink (6x), Polman (6x)

Algemene Informatie

Historische Kring Neede

Het oude kerkhof aan de Haaksbergseweg.Start van het onderzoek was medio 2010, dit naar aanleiding van een verzoek van de werkgroep ‘Oude Kerkhof’ aan de werkgroep ‘Archief & Genealogie’. De bedoeling hiervan was het opsporen van gegevens van de personen die op dit kerkhof waren begraven.

De aangeleverde gegevens bevatten een aantal lijsten per afdeling met namen van de overledenen met een grafnummer en de coördinaten van het graf.

In vele gevallen was niet de naam van de overledene opgeschreven maar de naam van de echtgenoot. Dit gaf veel extra zoekwerk.

Om het resultaat ook voor derden interessant te maken heb ik van een overledene, voor zover als mogelijk was de volgende gegevens verzameld:

Volledige doopnamen, geboorte- en overlijdensdatum, ouders, en partner(s).

Het bestand berekent aan de hand van geboorte- en overlijdensdatum de leeftijd bij overlijden. Van enkele personen is één van deze datums (nog) niet bekend en krijgen we hierdoor een onmogelijke leeftijd aangegeven. Deze personen zijn meest na 1950 overleden en derhalve nog niet in een register opgenomen. Hiervoor moeten de betreffende families worden benaderd. Van 89 personen heb ik helemaal geen gegevens kunnen vinden. Deze grafnummers zijn niet in het register opgenomen.

De verzamelde gegevens bestaan uit:

Situatischets van het kerkhof en het gebied rondom. klik

Plattegrond van het kerkhof. Totale overzicht klik. (links klik) (rechts klik)

Indeling van afdeling A. Hierop zijn alle graven ingetekend en daarbij alle namen van de overledenen vermeldt. De gele vakken, boven elkaar, geven aan dat hier personen zijn begraven die aan elkaar gerelateerd zijn, b.v. een echtpaar, moeder en kind, broer en zus, etc. Van de graven met een grijze balk aan de onderkant is een foto beschikbaar. (grafnrs. 1 t/m 170) klik (grafnrs. 171 t/m 306) klik

Overzichten van het aantal begrafenissen per jaar, het aantal overledenen per leeftijd en een overzicht van de graven die volgens de aangeleverde lijst niet gebruikt zijn. klik

Register. Per graf een overzicht van de bovengenoemde gegevens. Voor zover aangeleverd zijn hier een of twee foto’s bijgevoegd.

Namen: A t/m F klik; G t/m H klik; I t/m L klik; M t/m R klik; S t/m Z klik. N.B.:

Gezien de oppervlakte van het kerkhof ben ik van mening dat hier veel meer graven moeten zijn! Met name het overzicht m.b.t. het aantal begrafenissen per jaar bevestigt deze mening.

Werkgroep Archief & Genealogie

Johan Klein Nijenhuis

Wie is waar begraven vindt u op de site: http://www.online-begraafplaatsen.nl/zoeken.aspLink1 | Link2 | Link3

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies