Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Begin

Begraafplaats, Van Randwijckstraat, Rossum

Begraafplaats:
Begraafplaats
Adres:
Van Randwijckstraat
 
Rossum
Gemeente:
Maasdriel
Provincie:
Gelderland
Co÷rdinaten:
51,7996 5,33308
Oppervlakte (plm.):
5.100 m²
Status:
Onvolledig, vrijwilliger gezocht
Aantal graven:
270 (Inmiddels zijn 1 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
de Vries (21x), Wijgerse (15x), Liebrecht (14x), van der Zalm (11x), v.d. Kaaij (11x), Boon (11x), v.d. Zalm (11x), Weijgertze (10x), v.d. Wetering (10x), van Mil (10x)

Algemene Informatie

Laatst bezocht 21-08-2018.
Nieuws over deze begraafplaats

Oproep op begraafplaats Rossum; Maasdriel zoekt rechthebbenden
30-4-2020 - Oproep op begraafplaats Rossum; Maasdriel zoekt rechthebbenden
ROSSUM - Wie de begraafplaats aan de Burgemeester Van Randwijckstraat in Rossum bezoekt, kan er niet om heen. Bij meer dan 70 graven zijn groene bordjes geplaatst waarop de gemeente Maasdriel oproept om contact op te nemen.

De bordjes zijn deze maand geplaatst bij graven waarvan bij de gemeente geen contactpersoon of rechthebbende bekend is. Het gaat ook om graven en graftrommels op het historische deel van de begraafplaats, waaronder het graf van de familie Van Randwijck. De bordjes blijven tot april 2021 staan. Zijn er dan geen rechthebbenden gevonden, dan vervalt het graf naar de gemeente. Die besluit vervolgens wat er met het graf gebeurt.

Eerste van vijf begraafplaatsen
Het is de eerste van de vijf begraafplaatsen waar Maasdriel op zoek gaat naar mensen aan wie voorgelegd zal worden of ze grafrechten willen verlengen. Ook de begraafplaats aan de H.C. de Jonghweg komt aan de beurt en tevens de algemene begraafplaatsen in Heerewaarden, Hedel en Hurwenen.

Graftrommels
De begraafplaats aan de Burgemeester Van Randwijckstraat is bijzonder vanwege de historische graftrommels en graven, waaronder het graf van de familie Van Randwijck. De gemeente en een werkgroep van bewoners gaan de begraafplaats opknappen en omvormen tot een herdenkingspark. Zo wordt de oude ingang aan de Koningstraat hersteld. De gemeente steekt ruim 70.000 euro in het project.
bron: www.bd.nl

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact