Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Begin

Oude Algemene Begraafplaats, Veldweg, Ambt Delden

Begraafplaats:
Oude Algemene Begraafplaats
Adres:
Veldweg
 
Ambt Delden
Gemeente:
Hof van Twente
Provincie:
Overijssel
Coördinaten:
52,286932 6,736014
Oppervlakte (plm.):
400 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Roelofs (2x), Baas (1x), Brink (1x), Kingma (1x), van der Velden (1x), Bos (1x), Bosklopper (1x), Jager (1x), Lomans (1x), Siebring (1x)
 

 
Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

Algemene Informatie

Een kleine afgesloten begraafplaats.

"Onderzoek naamloze graven levert geen duidelijkheid voor nabestaanden

Op dinsdag 20 maart 2012 heeft een onderzoek plaatsgevonden naar de inhoud van 9 naamloze graven op de oude algemene begraafplaats van Borne aan de Bornsestraat/Veldweg te Ambt Delden.

Via het officiële verslag van bevindingen heeft de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDLK) aan burgemeester Goudt meegedeeld dat er geen stoffelijke resten van de gezochte oorlogsslachtoffers zijn gevonden. In vier van de onderzochte graven werden contouren van een kleine kist aangetroffen. Het lijkt er op dat het hier gaat om kindergraven, waarvan de menselijke resten zijn vergaan. In de overige graven werden geen menselijke resten aangetroffen.

Aanleiding voor het onderzoek was de zoektocht van mevrouw Astrid Röhl-Loep naar het graf van haar overleden vader, de heer ir. Frits Loep uit Hengelo. De heer Loep werd in mei 1943 geëxecuteerd door de Duitsers, omdat hij op de dag van de stakingen bij de firma Stork in Hengelo niet aanwezig was bij het appel. De laatste rustplaats van de heer Loep is tot op de dag van vandaag niet gevonden. Na het overlijden van mevrouw Astrid Röhl is haar zoektocht voortgezet door haar dochter, mevrouw Britta Röhl.

Naast ir. Frits Loep zijn als gevolg van de Duitse bezetting nog een aantal personen vermist afkomstig uit deze regio. Het gaat om Antonius Hermanus Haselbekke, Johannes van Oene, de broers André en Wim van der Veer en Antonius Lambertus Frederiks."

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies