Online Begraafplaatsen 3.0
Begin

Kerkhof Hervormde Kerk, , Molenaarsgraaf

Begraafplaats:
Kerkhof Hervormde Kerk
Adres:
 
Molenaarsgraaf
Gemeente:
Molenlanden
Provincie:
Zuid-Holland
Coördinaten:
51,875211 4,818101
Oppervlakte (plm.):
1.000 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
219 (Inmiddels zijn 4 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Korevaar (19x), Brouwer (16x), Tukker (13x), Baan (10x), de Groot (9x), Houweling (8x), Mourik (7x), Boer (6x), Advokaat (6x), Brandwijk (6x)

Algemene Informatie

Oproep aan de nabestaanden om voor 1 november 2008 contact op te nemen met de beheerder, mevr C. van der Wulp, tel. 0184-698400.

Dit geldt voor de volgende graven:
E-016 Graf met opschrift '13' bekijk
E-041 Familiegraf 'van ESSEN' bekijk
E-255 Graf Pieter van den Heuvel bekijkHet Kerkhof bij de hervormde Kerk van Molenaarsgraaf.

Het oude gedeelte (vak 1 noord) bevat plm. 150 graven waarvan de meeste geen zerk of steen hebbben. De graven zijn in 15 rijen zonder tussenruimte gegraven.

Het nieuwe gedeelte is ruimer opgezet en bevat ongeveer 200 graven (nrs. 2.100 t/m 2.295) waarvan ongeveer 80% in gebruik is en de meeste graven bevatten een steen of zerk.

De inventarisatie is gestart in mei 2005 en als eerste wordt het oude gedeelte opgenomen (vak 1, noord), in juni 2005 is nieuwe gedeelte geinventariseerd.In 2009 is het kerkhof flink onder de schop genomen. De paden en de begroeiing zijn sterk verbeterd. Ook heeft het oude gedeelte (de zandbak) een passend en waardig uiterlijk gekregen


Hierboven de plattegrond van het oude noordelijke gedeelte.

Groot formaat plattegrond oude gedeelte

Hierboven de plattegrond van het nieuwere gedeelte.

Groot formaat plattegrond nieuwe gedeelte

Nieuws over deze begraafplaats

Plaquette bij verzamelgraven in Molenlanden
 - 25-11-2020
MOLENLANDEN • Bij de verzamelgraven op de begraafplaatsen in Molenlanden zal een plaquette worden geplaatst met de naam, geboorte- en overlijdensdatum van de overledenen die er begraven liggen. ‘Tenzij de familie heeft aangegeven er geen prijs op te stellen’. Die zinsnede in het door SGP, CU, CDA, VVD en Progressief Molenlanden ingediende amendement was voor DoeMee! Molenlanden reden er niet mee in te stemmen. “We zijn zeker niet tegen de plaquettes”, legde Carla Fenijn uit. “Maar wat doe je als er bij voorbeeld geen nabestaanden bekend zijn? Dan heb je dus geen toestemming. Het gebrek aan keuzevrijheid gaat ons te ver.”
Een situatie die zelden voorkomt, betoogden de andere fracties, die achter hun amendement bleven staan. ‘Een gedenksteen getuigt van respect voor hen die ons zijn voorgegaan en houdt de herinnering aan ons voorgeslacht levend’.
(bron: Het Kontakt)

 © Kineo 2005-2021
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact