Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Begin

Algemene Begraafplaats de Stuivenberg, Bovenkerkweg, Montfoort

Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats de Stuivenberg
Adres:
Bovenkerkweg
 
Montfoort
Gemeente:
Montfoort
Provincie:
Utrecht
Coördinaten:
52,035142 4,95812
Oppervlakte (plm.):
6.300 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Rossum (4x), Vianen (3x), Verkleij (3x), van Eck (3x), van den Haselkamp (3x), de Jong (3x), de Ridder (2x), Vergeer (2x), Hooijer (2x), Scheel (2x)

Algemene Informatie

Montfoort - Ingang

Montfoort - Ingang


Montfoort de Stuivenberg Plattegrond

Nieuws over deze begraafplaats

Vernielingen op begraafplaats Montfoort
16-11-2022 - (bron: AD-Woerden)
Op algemene begraafplaats De Stuivenberg in Montfoort zijn de afgelopen tijd vernielingen aangericht, spullen meegenomen en is rotzooi achtergelaten.
door: RIK SNEIJDER
De gemeente Montfoort, de beheerder van de begraafplaats, heeft meerdere meldingen binnengekregen over vernielingen, rommel en het geklieder met kaarsvet op de graven. Het is niet bekend hoe vaak er iets is gemeld bij de gemeente. Er is bij de politie vooralsnog geen aangifte gedaan van de vernielingen.

,,Het gaat om een aantal kleine dingen op Stuivenberg", zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,Bezoekers storen zich eraan. Het is natuurlijk een beladen plek, erg emotioneel. Het is begrijpelijk dat nabestaanden het heel erg vinden dat er aan spullen op de graven wordt gezeten."

De begraafplaats aan Blokland is in principe vrij toegankelijk. Ook zouden er spullen van de graven zijn weggenomen maar duidelijk is niet wat, hoeveel en wanneer. Wijkagenten roepen op alert te zijn op verdachte situaties op of nabij de begraafplaats.

Rouwen
Vivian van Haaften heeft net een bezoek gebracht aan de begraafplaats. Zij zegt het bijna niet te kunnen geloven. ,,Wie doet nou zoiets?" vraagt zij zich af. ,,Je moet sowieso van andermans spullen afblijven en zeker op een begraafplaats. Het is heel privé. Er zijn mensen die hier regelmatig komen en rouwen om naasten die zijn overleden." Van Haaften zegt niet op de hoogte te zijn van de vernielingen. ,,Het zijn misschien hangjongeren die niks te doen hebben. Zij beseffen niet dat ze hier niets te zoeken hebben."

In navolging van de oproep van wijkagenten zegt ook de gemeente Montfoort dat iedereen die iets verdachts ziet, zich moet melden. De gemeente heeft zelf geen aangifte gedaan bij de politie.


begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies