Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Begin

Begraafplaats, Vensestraat, Ven-Zelderheide

Begraafplaats:
Begraafplaats
Adres:
Vensestraat
 
Ven-Zelderheide
Gemeente:
Gennep
Provincie:
Limburg
Coördinaten:
51,712127 6,023503
Oppervlakte (plm.):
2.800 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
167 (Inmiddels zijn 31 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Winnen (14x), Hermsen (13x), Peters (12x), Janssen (9x), Gietemans (9x), Vullings (8x), Kerkhoff (8x), Jaspers (8x), Kamps (7x), Kroon (7x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Contact:

Algemene InformatieVoorgangsters

Een directe voorgangster heeft de kerk van Ven niet. Wel is er sedert 1468 sprake van een Sint-Antonius Abtkapel, die bediend werd door een kapelaan van de parochiekerk te Ottersum, die er eenmaal per week de mis las. Vanaf september 1944 werd er ook ’s zondags de mis gelezen. In 1947 werd het rectoraat H. Antonius Abt opgericht. Kapelaan N.H.J. Naus van Ottersum werd de eerste rector. De oude Antoniuskapel bleef dienst doen als voorlopige kerk.

Huidige kerk

Na veel overleg over kon gestart worden met de bouw van een nieuwe kerk die op 12 juli 1953 in gebruik genomen kon worden.

Veranderingen

Vrijwel meteen na de ingebruikname zijn de twee grote rondbogen die de sacristie scheidden van het koor en tot dan toe met gordijnen waren afgesloten dichtgemetseld. Het altaar is waarschijnlijk in de jaren zestig naar voren geplaatst, waarna het tabernakel op een uit hardsteen opgetrokken altaartje in de absis is geplaatst. De ambo, die links op het koor stond, is verdwenen. De oude kerkbanken zijn vervangen door nieuwe exemplaren. De doopkapel is veranderd in een opslagruimte. In het portaal is recent een toilet gebouwd.
Sjef Compen, Pastoor

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies