Online Begraafplaatsen 3.0
Begin

Nieuwe Algemene Begraafplaats Waarveld, Waarveldweg, Haaksbergen

Begraafplaats:
Nieuwe Algemene Begraafplaats Waarveld
Adres:
Waarveldweg
 
Haaksbergen
Gemeente:
Haaksbergen
Provincie:
Overijssel
Coördinaten:
52,153574 6,766485
Oppervlakte (plm.):
42.300 m²
Status:
Nog niets ingevoerd, vrijwilliger gezocht


Contactgegevens Begraafplaats:

Telefoon:
053 – 573 45 67 (gemeente)

Algemene Informatie

De naast deze begraafplaats gelegen Hervormde begraafplaats is via een bruggetje bereikbaar. Het bruggetjeis te vinden in de omgeving van blok 1.
Bent u op zoek naar gegevens over de inwoners van Haaksbergen? Kijk dan eens op de website van Historische Kring Haaksbergen.

Foto's: Wim van Beek te Zoeterwoude.


Ingang begraafplaats.

Overzicht blok 1.

Columbarium

Plattegrond.

Mededelingenbord.

Nieuws over deze begraafplaats

Beeldje gestolen van kindergraf in Haaksbergen
 - 6-6-2020
Beeldje gestolen van kindergraf in Haaksbergen: ‘Zet het terug, desnoods voor deur politiebureau’

HAAKSBERGEN - Op begraafplaats Waarveld aan de Buurserstraat in Haaksbergen is vorig weekend een beeldje bij het graf van een kind gestolen. Dat meldt de politie Haaksbergen deze zaterdag.

Er wordt een dringend beroep gedaan op degene die het beeld heeft weggenomen om het terug te brengen: ‘Zet het terug, desnoods voor de deur bij het politiebureau.’

De politie brengt de diefstal een week na de gebeurtenis naar buiten. De ontsteltenis bij de moeder van het overleden dochtertje was enorm toen ze er vorige week achter kwam dat het beeldje plots weg was. “Het heeft enorme emotionele waarde voor de nabestaanden”, schrijft de politie bij een bericht op Facebook, met een foto van het grafje, voor en na de diefstal. Het gaat om een stenen beeldje van een kind.

Aangifte
Er is aangifte gedaan van de diefstal, maar toch schakelt de politie de hulp van het publiek in. Mensen die wellicht iets hebben gezien van de diefstal van het beeldje of meer weten worden opgeroepen contact op te nemen. Ook richt de politie zich direct tot de dief: “Zet het terug, zet het desnoods voor de deur bij het politiebureau maar doe wat juist is in dit geval!”


 © Kineo 2005-2020
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ