Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Begin

Algemene Begraafplaats Neder Hardinxveld, Spindermolen 42, 3371 RN Hardinxveld-Giessendam

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats Neder Hardinxveld
Adres:
Spindermolen 42
 
3371 RN Hardinxveld-Giessendam
Gemeente:
Hardinxveld-Giessendam
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
51,827858 4,836995
Oppervlakte (plm.):
13.400 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
2.755 (Inmiddels zijn 431 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Houwelingen (86x), de Jong (68x), den Breejen (61x), Blokland (60x), de Ruiter (59x), Bakker (56x), van Wijngaarden (52x), Dubbeldam (49x), van der Plas (46x), Vlot (43x)

Algemene Informatie

Op 19 april 2010 is Dirk van der Wiel overleden. Dirk was een van de vrijwilligers van het www.online-begraafplaatsen.nl project van het eerste uur. Met name was hij de drijfveer achter de inventarisatie van de Begraafplaats Neder Hardinxveld. Dirk is 78 jaar geworden en hij is 22 april j.l. begraven op de begraafplaats te Giessen-Oudekerk.

Natuurlijk zal zijn werk gecontinueerd worden zodat deze begraafplaats weer volledig bijgewerkt wordt.
Vˇˇr de samenvoeging van Giessendam en Hardinxveld in 1957 , viel Giessen- Oudekerk bestuurlijk onder Giessendam en hadden gezamelijk hun begraafplaats te Giessen-Oudekerk.
Pas na 1957 werden de overledenen van Giessendam op deze begraafplaats begraven.
Zie ook de plattegrond onder de foto's. Lettering = VAK ----Nummering = plaats
.....correctie..... : (...FG... in de plattegrond moet ...EG... zijn )

Oproep: Indien iemand nog foto's heeft van reeds geruimde graven of verwijderde stenen willen we graag deze foto's inscannen voor de site.
Neem in dat geval contact op met ons.


De oostelijke toegang tot de begraafplaats

De noordelijke toegang.


Overzicht


Overzicht


Urnenmuur


Plattegrond van de begraafplaats
CORRECTIE :FG op plattegrond moet EG zijn.


Algemeen Strooiveld

Laatste update: oktober 2012

Nieuws over deze begraafplaats

Herbegraven op Spindermolen
24-1-2024 - (bron: Het Kompas-Hardinxveld-Giessendam.nl)

HARDINXVELD-GIESSENDAM De gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat eind 2024 op begraafplaats Spindermolen algemene graven herbegraven, waarvan de graftermijn verstreken is. De stoffelijke resten worden begraven in een verzamelgraf, waar al een herdenkingsmonument is geplaatst. Nabestaanden kunnen op het verzamelgraf een gedenkplaatje laten bevestigen.

Wie tussen januari 2024 tot januari 2025 de begraafplaats bezoekt, kan mogelijk iets meekrijgen van het herbegraven. De gemeente ziet erop toe dat het herbegraven van de algemene graven met respect en zorgvuldigheid gebeurt. Nabestaanden zijn inmiddels ge´nformeerd over de herbegraving door RYBYS ingenieurs en adviseurs. De stoffelijke resten worden herbegraven in een verzamelgraf. Voor vragen kan contact opgenomen worden met KYBYS ingenieurs en adviseurs via 088 1101721 of per mail via begraafplaatsspindermolen@kybys.nl.

UITBREIDING De gemeente besloot al eerder tot in- en uitbreiding van de begraafplaats Spindermolen na onderzoek naar de begraafcapaciteit in het dorp. De herinrichting moet zorgen voor een toekomstbestendige exploitatie van ÚÚn begraafplaats in Neder-Hardinxveld. Daarvoor vonden ook in 2019 al ruimingen plaats. Voor de uitbreiding aan de Spindermolen wordt tevens de oostelijk gelegen watergang verlegd ter plaatse van de bestaande parkeerplaats. Die parkeerplaatsen vervallen en worden aan beide zijden van de Spindermolen teruggebracht.


begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies