Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Begin

Zerken in de kerk Giessendam en Nederhardinxveld , , Hardinxveld-Giessendam

Begraafplaats:
Zerken in de kerk Giessendam en Nederhardinxveld
Adres:
 
Hardinxveld-Giessendam
Gemeente:
Hardinxveld-Giessendam
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Blokland (2x), Hoogerwerf (1x), Langeveld (1x), Blom (1x),
 

 
Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

Algemene Informatie

In 1597 werd een oude vervallen kapel, staande 'op het beneden einde van Hardinxveld', dus bij de grens met Giessendam, ingericht voor erediensten voor de inwoners van Giessendam en Neder-Hardinxveld. Vanaf dat moment werd hier elke zondagmiddag dienst gehouden: de ene week door de predikant van Boven-Hardinxveld, de andere week door die van Giessen-Oudekerk.

De genoemde kapel te Neder-Hardinxveld werd in 1698 afgebroken en vervangen door een nieuwe kerk. In 1729 werden de zelfstandige kerkelijke gemeenten Giessendam en Neder-Hardinxveld samengevoegd. De toren werd in 1821 vernieuwd en het kerkgebouw in 1843.
Bron: http://www.hardinxveld-giessendam.nl

In het boek: Van geslachte tot geslacht : 250 jaar hervormde gemeente giessendam-nederhardinxveld door P. den Breejen K.A.zn. (1981) staat op blz. 48 het volgende te lezen:

Voor de verbouwing van 1962/63 lagen er onder de stoelen nog een drietal grafzerken uit de oude kerk, die de kerkvernieuwing van 1843 hadden overleefd.
(Volgens de Merwestreek van 20 september 1962.)

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies