Online Begraafplaatsen 3.0
Begin

Algemene Begraafplaats, Oud Piershilseweg 4, 3265 BT Piershil

Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats
Adres:
Oud Piershilseweg 4
 
3265 BT Piershil
Gemeente:
Korendijk
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
51,793481 4,320438
Oppervlakte (plm.):
3.100 m²
Status:
Volledig
Aantal graven:
223 (Inmiddels zijn 4 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Bokhout (6x), 't Hart (6x), Achterberg (5x), Buitendijk (5x), Kok (5x), van der Heiden (5x), van der Waal (5x), Groenenberg (4x), de Reus (4x), v.d. Waal (4x)


Contactgegevens Begraafplaats:

Telefoon:
088-6471718
Contact:
Astrid de Jong (afd. dienstverlening)

Algemene InformatieAlgemene Begraafplaats te PIERSHIL.(Gemeente KORENDIJK)

Op deze begraafplaats wordt sinds medio 1970 begraven.
Er is een strooiveld en urnenveld aanwezig.

Klik op deze regel voor meer foto's van deze begraafplaats

bron:www.reclips.nl

PIERSHIL
Kort na de totstandkoming van de bedijking van de Polder "Oud-Piershil" in 1524 zal het dorp Piershil zijn gesticht. Piershil behoorde, evenals Goudswaard, tot de heerlijkheid Putten. Na de St. Elizabethsvloed raakte zij los van het Land van Putten. Keizer Karel V gaf een aantal gorseigenaren toestemming tot het indijken van "seekere uytlinden, slijken ende uytgorssen, die men hiet den Ommeloop van Groot ende Cleyn Puttenmoer, Monnikenlant met heuren toebehoren." Deze ingedijkte stukken land vormen nu de polder Oud-Piershil.
Piershil ontstond na de inpoldering van Oud-Piershil. De naam Piershil ontstond doordat voor de bedijking van de polder oud-Piershil men ter plaatse een hoogte boven het water zag uitsteken. Op deze hoogte - heuvel of hil - oefende een zekere vogelvanger Pieter of Pier zijn beroep uit: het vangen van allerlei watervogels. Het was de hil van Pier oftewel...Piershil.
KORENDIJK is een van de vijf gemeenten op het eiland Hoeksche Waard in de provincie Zuid-Holland, net ten zuiden van havenstad Rotterdam.
Korendijk is op 1 januari 1984 ontstaan uit een samenvoeging van de gemeenten Goudswaard, Nieuw-Beijerland, Piershil en Zuid-Beijerland. Het eiland Tiengemeten hoort ook bij Korendijk. Aan de zuidkant liggen het Haringvliet en het Vuile Gat. Aan de westkant loopt het Spui dat het Haringvliet verbindt met de Oude Maas.
De gemeente heeft 10.744 inwoners (per 1 mei 2013, bron: CBS). Het gemeentehuis staat in Piershil.

wapen van de gemeente KORENDIJK.

De naam van de gemeente is bij de gemeentelijke herindeling voorgesteld als "Coorndijck". Deze naam komt van het oudste gedeelte van de nieuwe gemeente, namelijk de polder "de Oude Korendijk" van de vroegere gemeente Goudswaard. De ruwaard van Putten gaf ergens in het begin van de 15e eeuw opdracht een nieuw coornland te bedijken, wat toen de naam "de Coorndijck" kreeg.
De provincie Zuid-Holland en de Tweede Kamer namen het naamvoorstel in zoverre over dat de naam op de nieuwe manier zou worden geschreven. In het wetsontwerp werd de benaming "West-Hoeksche Waard" gebruikt.

De Korendijkse Slikken is een vogelreservaat dat wordt beheerd door de Vereniging Natuurmonumenten. Die bezit en beheert tevens het eiland Tiengemeten. Het eiland is bereikbaar met de pont vanuit Nieuwendijk (gelegen tussen Zuid-Beijerland en Goudswaard). Al enkele jaren wordt gewerkt om de landbouw op dit eiland weg te werken ten behoeve van extra natuur. Een deel moerasgebied zijn. Sinds 8 juli 2009 is het Rien Poortvlietmuseum op Tiengemeten gevestigd.

Landbouw en boomgaarden nemen in deze gemeente de meeste ruimte in. De dijken worden begraasd door schapen en koeien (op Tiengemeten worden ook Schotse Hooglanders ingezet). Vanwege het groene en stille karakter trekt het gebied veel dagjesmensen die hier kunnen wandelen, fietsen, zeilen, enz.


bron: Wikipedia

 © Kineo 2005-2018
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ