Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginRK begraafplaats H Joannes de Dooper Pijnacker

RK begraafplaats H. Joannes de Dooper , Meidoornlaan achter nr. 3, Pijnacker

Begraafplaats:
RK begraafplaats H. Joannes de Dooper
Adres:
Meidoornlaan achter nr. 3
 
Pijnacker
Gemeente:
Pijnacker-Nootdorp
Provincie:
Zuid-Holland
Coördinaten:
52,0204 4,43281
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Winden (32x), van der Burg (22x), Kouwenhoven (22x), Ammerlaan (14x), van Leeuwen (14x), van Schie (12x), van der Meer (11x), van der Ploeg (10x), Verbakel (9x), Vollering (8x)

Algemene Informatie

Aanvullende informatie 26 januari 2018: Onderstaande informatie over de Begraafplaats Johannes de Dooper is niet meer actueel. Een zeer groot aantal graven is geruimd en vanaf dit jaar (2018) worden er ook familiegraven toegewezen. Dus er is geen sprake meer van een beperkte capaciteit.

In tegenstelling tot veel andere parochies zijn wij in het bezit van een parochiële begraafplaats.
De ruimte is echter beperkt. Door de sterke groei van het inwonertal van de gemeente en hierdoor ook een zekere aanwas van het aantal parochianen met daarnaast de vergrijzing van de bevolking, moeten wij verwachten dat de komende jaren meer ruimte nodig zal zijn op de begraafplaats. De consequentie van een en ander is dat we geen zgn. familiegraven uit kunnen geven maar ons moeten beperken tot algemene graven.
Mocht er onverhoopt een kind (jonger dan 13 jaar ) overlijden, dan hebben we hiervoor een apart hoekje gereserveerd.
Hoewel de wettelijk voorgeschreven grafrust 10 jaar is, heeft het bestuur de grafrust op onze begraafplaats vastgesteld op minimaal 20 jaar. De grafrust voor kindergraven is vastgesteld op minimaal 30 jaar.
Tevens is tegelijk met de uitbreiding van de begraafplaats een columbarium of urnenmuur geplaatst, zodat wij in voorkomende gevallen, u ook hiermee van dienst kunnen zijn. De rusttijd in het columbarium is eveneens minimaal 20 jaar. In principe wordt in een element één urn geplaatst. Desgewenst kan een urn van een verwant worden bijgezet, waarbij de rusttijd van 20 jaar opnieuw aanvangt.
Het onderhoud van de begraafplaats wordt vooralsnog verzorgd door vrijwilligers van de parochie. Het onderhoud van de graven is de verantwoordelijkheid van de nabestaande.
Voor meer informatie kunt u bij het secretariaat van de parochie een reglement voor de begraafplaats ophalen, elke werkdag ’s morgens van 9 uur tot half 12.

Graftekens en grafbeplanting
Aangezien de begraafplaats een sociale functie heeft, is een ieder gebonden aan bepaalde regels, dus ook m.b.t. graftekens en beplanting. Er is een vrije keuze tussen een staande of liggend grafmonument. Wel is voor deze monumenten een maximum afmeting aangegeven.
Een staande steen mag maximaal 80 cm hoog, 50 cm breed en 6 cm dik zijn.
Een liggende steen mag maximaal 50 cm lang, 50 cm breed en minimaal 4 cm en maximaal 6 cm dik zijn.
Ten aanzien van de beplanting willen we graag het zicht op elke steen houden, zodat we te grote en te volle beplanting zullen tegen gaan.
Wilt u inzicht hebben in het volledig reglement van de begraafplaats, dan kunt u dit verkrijgen bij het secretariaat van de parochie.


Kontaktpersoon: dhr A.P.M.Ammerlaan
Europalaan 48
2641 RX Pijnacker
telefoon: 015-3692035

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies