Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginRK Begraafplaats Hooglanderveen

RK Begraafplaats, van Tuijllstraat, Hooglanderveen

Begraafplaats:
RK Begraafplaats
Adres:
van Tuijllstraat
 
Hooglanderveen
Gemeente:
Amersfoort
Provincie:
Utrecht
Coördinaten:
52,1877 5,4336
Oppervlakte (plm.):
2.000 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
419 (Inmiddels zijn 20 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Kok (47x), van Dijk (33x), Smink (26x), Voskuilen (23x), Hilhorst (18x), Ossendrijver (17x), Epskamp (17x), van Hamersveld (17x), Boersen (15x), Traa (15x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Algemene Informatie

Achter het katholieke kerkje Sint Joseph in Hooglanderveen ligt de vredige en stille begraafplaats. Kerk en begraafplaats zijn beide in 1918, op 1 mei van dat jaar, in gebruik genomen. De grond werd geschonken door de eigenaren van een boerderij en als dank heeft de parochie hun graven altijd in stand gehouden.

hooglanderveen


In 2004 is de begraafplaats uitgebreid. Alle mensen die een band met Hooglanderveen hebben, mogen op deze begraafplaats begraven worden. Naast de parochianen kunnen dat in bepaalde gevallen ook andersdenkenden zijn.

In 2010 is de Sint Joseph kerk opgegaan in de nieuw opgerichte parochie Onze Lieve Vrouw van Amerfoort als één van de tien vierplekken binnen deze nieuwe parochie.
De kerk is beschikbaar voor afscheidsbijeenkomsten en biedt plaats aan 360 mensen.

Zowel op het oude als op het nieuwe deel van de begraafplaats is ruimte voor nieuwe graven. As kan een plaats krijgen in een urnenmuur of op het verstrooiveldje.
De namen van de mensen van wie de as verstrooid is, komen op een klein monument te staan. De begraafplaats wordt goed onderhouden door de beheerder en vrijwilligers. De begraafplaats is omheind en gaat ’s nachts op slot. Voor bezoekers staan bankjes klaar.

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies