Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginAlgemene begraafplaats Houten

Algemene begraafplaats, Prinses Ireneweg 1, 3991 BE Houten

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Algemene begraafplaats
Adres:
Prinses Ireneweg 1
 
3991 BE Houten
Gemeente:
Houten
Provincie:
Utrecht
Co÷rdinaten:
52,029035 5,168246
Oppervlakte (plm.):
3.900 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
525 (Inmiddels zijn 32 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Dijk (19x), van Hal (14x), van Woudenbergh (12x), van Leeuwen (10x), Lagerweij (10x), van den Berg (9x), Hoogendoorn (9x), van Wiggen (9x), van Vulpen (8x), van der Lee (7x)

Documenten

Algemene Informatie

Algemene begraafplaats Prinses Ireneweg

De begraafplaats aan de Prinses Ireneweg ligt in het Oude Dorp nabij diverse aan de begraafplaats gerelateerde voorzieningen zoals kerken en het rouwcentrum. De structuur wordt bepaald door een netwerk van grindpaden. Door de aanwezigheid van grote bomen, strakke beukenhagen, tussen de rijen graven en zuilvormig gesnoeide taxussen en iepen heeft het een geheel eigen karakter dat gewaardeerd wordt. Deze begraafplaats heeft een monumentale status. De begraafplaats is in 1830 in gebruik genomen en ontworpen door de tuinarchitect H. van Lunteren. Er zijn 60 historische grafstenen en 3 gemeentelijke monumentale graven. Deze begraafplaats is in 1989 aangewezen als gemeentelijk monument.
Inmiddels zijn er zoveel graven geruimd dat er op de Ireneweg weer zonder beperking kan worden begraven. Men kan ook een graf reserveren. Meer informatie over de regels of over de achtergrond van de begraafplaats kunt u lezen op www.houten.nl/begraven.
De verordeningen staan ook op onze website. Bent u rechthebbende en wilt u informatie over uw graf, neem dan contact op met de gemeente Houten 030-6378073
Plattegrond Begraafplaats

Versie April 2018

Origineel staat bij documenten


Ingang van de Algemene Begraafplaats prinses Ireneweg.
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies