Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginJoodse begraafplaats Bronkhorst

Begraafplaats St. Jans onthoofding, Kerkstraat 4, 5421LR Gemert

Begraafplaats:
Begraafplaats St. Jans onthoofding
Adres:
Kerkstraat 4
 
5421LR Gemert
Gemeente:
Gemert-Bakel
Provincie:
Noord-Brabant
Coördinaten:
51,55509 5,679728
Oppervlakte (plm.):
11.100 m²
Status:
In Bewerking (deel van de graven ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
de Groot (6x), Wijn (5x), Rovers (5x), van de Laar (5x), van der Burgt (4x), van Berlo (4x), van der Putten (4x), Jaspers (4x), van den Berg (4x), Manders (4x)
 

 
Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

Nieuws over deze begraafplaats

Gemert blaast weer leven in het kerkhof
17-12-2022 - (bron: Brabants Dagblad )
GEMERT - Zijn graf is gerestaureerd en er staat nu een info-bordje naast. Zodat iedereen meteen ziet op welke plek de bekende en gerenommeerde kunstenaar Jan van Gemert (1921-1991) begraven is op het kerkhof naast de kerk St.-Jans Onthoofding in Gemert.

Het initiatief hiervoor is genomen door de werkgroep monumentale graven van de Heemkundekring Gemert. Dat gebeurde in samenwerking met de gemeente, de parochie, stichting Jan van Gemert en de familie Van Gemert. De werkgroep heeft als doel monumentale en bijzondere graven in Gemert-Bakel meer aandacht te geven.

Volgens voorzitter Bert Mickers - links op de foto boven - wil de werkgroep ‘leven in het kerkhof blazen’ door monumentale graven als dat van Van Gemert interessanter te maken voor de bezoekers. Het infobordje werd vrijdagochtend onthuld door de Gemert-Bakelse cultuurwethouder Wilmie Steeghs. De zonen van Jan van Gemert, Gregoor en Theo, onthulden zelf de door hen herstelde grafzerk

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies