Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginAlgemene Begraafplaats Ouddorp

Algemene Begraafplaats, Dorpsweg 38, Ouddorp

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats
Adres:
Dorpsweg 38
 
Ouddorp
Gemeente:
Goeree-Overflakkee
Provincie:
Zuid-Holland
Coördinaten:
51,807091 3,929044
Oppervlakte (plm.):
2.300 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Tanis (215x), Grinwis (125x), Breen (100x), Meijer (65x), Hoek (52x), Westhoeve (47x), Witte (46x), Akershoek (43x), Bakelaar (42x), Mierop (41x)
 

 
Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

Algemene Informatie

De algemene begraafplaats van Ouddorp aan de Dorpsweg is aangelegd in 1828. Later volgden meerdere uitbreidingen. Er wordt thans een nieuwe begraafplaats aangelegd aan de Dirkdoensweg.
In de jaren 1943-44 is een gedeelte van de begraafplaats geruimd en opnieuw ingericht. We vinden daarom maar weinig grafmonumenten van vóór de Tweede Wereldoorlog. Wel liggen er twaalf graven van geallieerde militairen. Van zeven is de identiteit onbekend. Zij zijn aangespoeld op de Ouddorpse kust. Er hebben ook enkele Duitse soldaten begraven gelegen, maar die zijn herbegraven op de Duitse militaire begraafplaats in IJsselstein. Er staat nog het oude ‘liekhuusje’, waarin drenkelingen en verkeersslachtoffers tijdelijk werden opgebaard. Tot 1970 was het de stalling van de lijkkoets. Tot die tijd werd de lijkkoets gebruikt voor begrafenissen. Ouddorp houdt wel van tradities, want bij iedere begrafenis worden de wieken van de tegenover de begraafplaats staande korenmolen ‘De Zwaan’ in de rouwstand gezet.

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies