Online Begraafplaatsen 3.0
BeginBegraafplaats Hattem

Begraafplaats, Kerkhofdijk 2, Hattem

Begraafplaats:
Begraafplaats
Adres:
Kerkhofdijk 2
 
Hattem
Gemeente:
Hattem
Provincie:
Gelderland
Coördinaten:
52,469 6,07579
Oppervlakte (plm.):
20.500 m²
Status:
In bewerking
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
de Weerdt (20x), Mulder (19x), Dekker (17x), Mensink (17x), Tijssen (15x), van Dijk (15x), Heideveld (11x), Hoogers (11x), Jonker (9x), Kwakkel (9x)

Algemene Informatie

Ingang Algemene Begraafplaats Kerkhofdijk

De gemeentelijke begraafplaats de Wiessenberg is omstreeks 1829 ontstaan.
Vele lokale en in die tijd ook landelijke bekende personen liggen er
begraven. Zo liggen er op het oude gedeelte kunstschilder Jan Voerman,nazaten van H.W.Daendels en andere adelijke familie´s begraven.
Naast de algemene begraafplaats ligt de Joodse begraafplaats met 28 zerken
Ook bevindt zich hier 1 oorlogsgraf van het gemene best hier ligt de Britse sergeant John Austin begraven.


Lijkenhuis

Op de algemene begraafplaats de Wiessenberg staat nog een orgineel lijkenhuis waar vroeger de overledene heen werden gebracht en daar werden opgebaard voor dat ze werden begraven.
Tegenwoordig wordt het gebruikt door de gemeente Hattem als opslagplaats voor de spullen voor onderhoud van het kerkhof.

Nieuws over deze begraafplaats

Dassen op de begraafplaats
 - 14-6-2019
Sinds enige tijd zijn er regelmatig dassen actief op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk. De dassen zorgen soms voor schade aan het gras en rondom graven en grafstenen, omdat zij op zoek zijn naar voedsel. Medewerkers van de gemeente controleren de begraafplaats daarom iedere ochtend om eventuele schade aan graven zo snel mogelijk te herstellen.

Wethouder Carla Broekhuis-Bonte vindt de schade op de begraafplaats erg vervelend: ‘Hattemers en andere bezoekers komen op de begraafplaats om hun dierbaren te gedenken. Het is dan akelig als je bij het graf van je overleden dierbare komt en er onder de grafsteen zand weggegraven is. Daarom vinden we het belangrijk om iedere dag op eventuele schade te controleren, zodat onze inwoners en andere bezoekers hier niet mee geconfronteerd worden. Mocht u toch nog ergens schade van een das zien, dan horen we dat graag. We kunnen het dan zo snel mogelijk herstellen. Alvast hartelijk dank voor uw hulp.’

Schade aan een graf? Meld het bij de gemeente
Medewerkers van de gemeente maken iedere dag een ronde over de begraafplaats om te controleren of dassen schade aan hebben gericht. Op die manier kan het direct hersteld worden. Bezoek je de begraafplaats en zie je toch ergens schade van een das? Je kan dat dan melden bij de gemeente, die dan zo snel mogelijk de schade herstelt. Je kan bellen met (038) 443 16 16.

Beschermde nachtdieren
Dassen slapen overdag en gaan er ‘s nachts op uit om voedsel te zoeken. Naast bijvoorbeeld gevallen fruit, noten, eikels en paddenstoelen, eten zij regenwormen en andere diertjes die op de grond leven. Ook graven ze de larven van kevers en insecten uit die in de bovenste 30 centimeter van de grond leven. De das is een beschermde diersoort. Daarom mag er niet op gejaagd worden.
bron: rtvhattem.nl

 © Kineo 2005-2019
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ