Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginEreveld Loenen Loenen

Ereveld Loenen, Groenendaalseweg 62-64, 7371 EZ Loenen

Begraafplaats:
Ereveld Loenen
Adres:
Groenendaalseweg 62-64
 
7371 EZ Loenen
Gemeente:
Apeldoorn
Provincie:
Gelderland
Co÷rdinaten:
52,1149 6,00004
Oppervlakte (plm.):
38.200 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
3.905 (Inmiddels zijn 2 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Nederlander (51x), van den Berg (23x), de Jong (23x), Jansen (21x), de Vries (14x), Bakker (14x), van Dijk (13x), Dijkstra (12x), Smit (11x), Meijer (11x)

Documenten

Algemene Informatie

Deze Begraafplaats is eigendom van de Oorlogsgravenstichting (OGS) en is gelegen in een bosparkachting terrein. De opening werd in 1949 door de toenmalige Prinses Wilhelmina verricht.

De Stichting heeft een zeer uitgebreide site met alle namen van de oorlogsslachtoffers die daar werden begraven of werden herbegraven.
Voor een deel werden de hier vermelde gegevens daaraan ontleend maar daarnaast werden ook nog incidenteel gegevens toegevoegd van nog enkele genealogische sites.De begraafplaats kent vijf vakken met de letters A t/m E en de grafaanduidingen worden (per vak en in loopvolgorde) gevolgd door een doorlopend volgnummer.

De begraafplaats heeft uitstekende voorzieningen en enkele in het uitgestrekte terrein van ca. 19 ha. geplaatste monumenten alsmede een documentatie-centrum en een kapel.
Er is ter plaatse uitgebreide documentatie beschikbaar en in de kapel is de reeks van maar liefst 42 gedenkboeken aanwezig welke door de OGS werden vervaardigd. Hierin staan de namen van talloze slachtoffers zonder aanwijsbare graven vermeld.

Opmerking:
De vermelding van de gegevens beoogt het elektronisch opzoeken te vergemakkelijken maar dient wel gezien te worden tegen de achtergrond van de veel uitgebreidere persoonsgegevens (waaronder de geboorteplaats) op de OGS-site. In die zin wordt hierdoor een brugfunctie beoogd voor de bezoekers.
Voor (internet)bezoekers van deze lokatie is het uitermate raadzaam om, voor nadere info, de goed verzorgde site van de OGS te bezoeken.
Per persoon is vaak daar nog een foto en/of een levensverhaal beschikbaar: al met al voortreffelijke gedocumenteerd en een onmisbare hulp om al deze overledenen niet te doen vergeten !

Voor het rechtstreeks bezoeken van de OGS-site met het slachtoffer-register van Loenen kunt u gebruik maken van de volgende link:

http://srs.ogs.nl/begraafplaats/19/nederlands-ereveld-loenen/

Ereveld Loenen (foto by Luud Riphagen)
Ereveld Loenen (foto by rjribbink)


Bekende graven:
- Herman Bernard Wiardi Beckman () journalist en politicus

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies