Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginAlgemene Begraafplaats Goedereede

Algemene Begraafplaats, Mariadijk, Goedereede

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats
Adres:
Mariadijk
 
Goedereede
Gemeente:
Goeree-Overflakkee
Provincie:
Zuid-Holland
Coördinaten:
51,8161 3,97678
Oppervlakte (plm.):
20.800 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Tanis (64x), Lokker (22x), van der Wende (22x), 't Mannetje (18x), den Eerzamen (17x), Grinwis (16x), van Huizen (16x), Breen (14x), Lodder (14x), Orgers (14x)
 

 
Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

Algemene Informatie

De algemene begraafplaats van Goedereede aan de Mariadijk is aangelegd in 1878. Hierbij kwam het kerkhof als begraafplaats te vervallen. De oudste grafstenen vinden we in de rotonde, waar de rijke dorpsgenoten werden begraven. De begraafplaats is tweemaal uitgebreid. Het oude toegangshek is verplaatst naar de nieuwe ingang. Op iedere paal staat een gevleugelde zandloper. Er ligt een eenzaam oorlogsgraf van ‘an airman of the 1939-1945 war’. Het betreft een Canadees, die in mei 1943 nabij Goedereede is aangespoeld. We vinden ook nog enkele graven van slachtoffers van de Watersnoodramp van 1953, waaronder de twaalfjarige Liesje van der Veer, geplaatst namens ‘Leerlingen en personeel op. lag. school’.
In 1997 werd door de voormalige gemeente Goedereede een monument onthuld ter herinnering aan de slachtoffers die zijn gevallen in Nederlands Indië tussen 1945 en 1950 uit die gemeente.

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies