Online Begraafplaatsen 3.0
BeginGemeentelijke Begraafplaats Oldenzaal

Gemeentelijke Begraafplaats, Schipleidelaan 55, 7576 BJ Oldenzaal

Begraafplaats:
Gemeentelijke Begraafplaats
Adres:
Schipleidelaan 55
 
7576 BJ Oldenzaal
Gemeente:
Oldenzaal
Provincie:
Overijssel
Coördinaten:
52,311734 6,893322
Status:
In bewerking
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Nijhuis (5x), Beernink (4x), Velthuis (4x), Beuvink (3x), Christenhusz (3x), Grundel (3x), Peters (3x), Segerink (3x), Spit (3x), Steenbeeke (3x)

Bekende Dode Nederlanders

Hermien (1943-2003)

Algemene Informatie

Oldenzaal Schipleidelaan 55
De gemeentelijke begraafplaats Schipleidelaan is medio 2000 in gebruik genomen en gelegen aan de rand van de woonwijk De Thij op de overgang naar het agrarisch gebied, begrensd door de bossen van Het Hulsbeek en fraaie houtwallen.
Op de begraafplaats zijn twee grafheuvels gesitueerd, waarvan de eerste inmiddels is gerealiseerd. De tweede wordt over een aantal jaren aangelegd. Op de grafheuvels liggen de grafvelden in groepen bijeen, met daar tussen graspaden gescheiden door hagen en beplantingsstroken. In een regelmatig patroon zijn watertappunten, afvalbakken en zitbanken geplaatst.

Langs de noordzijde van de eerste grafheuvel is een langgerekte, open ruimte. In deze centrale as bevinden zich de volgende voorzieningen:
• kindergraven
• strooiveld
• urnenveld
• columbarium (urnenmuur);
• heuvel met landkruis.
Op het voorterrein van de begraafplaats bij de ingang aan zijde van de Schipleidelaan bevinden zich een rouwcentrum van In Pace, een beheerdersgebouw en een parkeerterrein.

Bekende graven:
- Hermien van der Weide (1943-2003) Zangeres

Nieuws over deze begraafplaats

Vandalen trekken urnen uit muur
 - 17-12-2018
Vandalen trekken urnen uit muur op begraafplaats in Oldenzaal: ‘Ontzettend respectloos’

Vandalen hebben zowel zaterdag als zondag vernielingen aangericht op de begraafplaats aan de Schipleidelaan in Oldenzaal. Meerdere urnen werden uit de speciaal daarvoor bestemde muur getrokken.

Bennie van Ewijk, beheerder van de begraafplaats, maakte zaterdagochtend een ronde en trof vijf asbussen aan op de grond. „Verspreid over de begraafplaats lagen ook graflantaarns en vazen. En van een grafsteen was een deel van de zuil afgeknapt. Dit is zo ontzettend respectloos”, zegt Guus Bekhuis, teamleider buitenbeheer van de gemeente Oldenzaal.

Van Ewijk bracht Bekhuis zaterdagochtend rond kwart over 10 telefonisch op de hoogte van de wandaad. „We hebben toen meteen gekeken of de asbussen door de val niet waren opengesprongen. Dat was gelukkig niet het geval.”

Extra beveiliging
Een dag later herhaalde het scenario zich. Bekhuis kreeg zondagmiddag een telefoontje van de politie dat de vandalen weer hadden toegeslagen. Wederom lagen tientallen asbussen op de grond. „Maar tot onze grote opluchting zaten ook deze nog dicht”, aldus Bekhuis.

Het team buitenbeheer heeft aangifte gedaan bij de politie. Voor zover dat kon zijn de nabestaanden op de hoogte gebracht van de vernielingen aan hun eigendommen. Bekhuis laat weten dat zij daar maandagochtend mee verder gaat. Over de uitkomst van het sporenonderzoek dat de politie zaterdag heeft verricht is nog niets bekend. Ook niet over de omvang van de schade. „Maar we gaan het uiteraard herstellen. Daar zijn we ook voor verzekerd”, aldus Bekhuis.

Om herhaling te voorkomen is in overleg met de wethouder gisteravond en afgelopen nacht extra beveiliging ingezet op de begraafplaats.
bron: www.destentor.nl

 © Kineo 2005-2019
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ