Online Begraafplaatsen 3.0
BeginBegraafplaats Akerstraat Heerlen

Begraafplaats Akerstraat, Akerstraat 35, Heerlen

Begraafplaats:
Begraafplaats Akerstraat
Adres:
Akerstraat 35
 
Heerlen
Gemeente:
Heerlen
Provincie:
Limburg
Coördinaten:
50,8851 5,98253
Oppervlakte (plm.):
25.500 m²
Status:
Onvolledig, vrijwiliger gezocht
Aantal graven:
1.773 (Inmiddels zijn 157 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Janssen (47x), Smeets (29x), Gerards (27x), Bour (26x), Moonen (26x), Beckers (25x), Ritzen (24x), Vijgen (22x), Lindelauf (21x), Houben (20x)

We zoeken nog een vrijwilliger die foto's wil maken op deze begraafplaats.

Algemene Informatie


Gemeentelijke Begraafplaats Heerlen

Joodse begraafplaats
Op het terrein van de begraafplaats aan de Akerstraat is een Joods gedeelte. De Joodse begraafplaats valt onder het beheer van de Joodse gemeenschap.

Nieuws over deze begraafplaats

Heerlen neemt rechten op graf burgemeester Van Grunsven over.
 - 22-4-2019

De gemeente Heerlen neemt de grafrechten van het grafmonument van oud-burgemeester Marcel van Grunsven over. Daarmee wordt de gemeente verantwoordelijk voor het graf op de begraafplaats aan de Akerstraat in Heerlen.
De gemeente had vorig jaar het onderhoud van het graf al op zich genomen. Op verzoek van Boudewijn van Grunsven neemt Heerlen nu ook de grafrechten over.

Erfgoed

Boudewijn is de zoon van de in 1971 overleden Van Grunsven, die van 1926 tot 1961 burgemeester van Heerlen was. Omdat de grafrechten vervielen wilde hij verwijdering van het graf voorkomen en het als erfgoed voor de toekomst bewaren.

De gemeente gaat daarin mee, gezien de belangrijke rol die Van Grunsven speelde in de ontwikkeling van Heerlen en de Mijnstreek „Hij heeft zo’n grote stempel op de stad gedrukt dat dit graf bewaard en onderhouden moet blijven”, zegt waarnemend burgemeester Emile Roemer.

Geen meerkosten

Aan het onderhoud van het graf zijn geen extra kosten verbonden. Dit komt omdat de gemeente dit opneemt in de reguliere onderhoudswerkzaamheden op de begraafplaats. © Kineo 2005-2019
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ