Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginOude Begraafplaats Bavel

Oude Begraafplaats, Kerkstraat, Bavel

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Oude Begraafplaats
Adres:
Kerkstraat
 
Bavel
Gemeente:
Breda
Provincie:
Noord-Brabant
Co÷rdinaten:
51,565917 4,829388
Oppervlakte (plm.):
1.400 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Bastiaansen (18x), Marijnissen (14x), Oomen (13x), Kouwenberg (12x), van Hooijdonk (11x), Jansen (10x), Janssen (10x), de Bruijn (9x), Stevens (9x), van Gils (9x)

Algemene Informatie

overzicht begraafplaats

Een oude begraafplaats in het centrum van Bavel. een deel is vooroorlogs tot 70er jaren. Een 2e deel is na 1970. Er worden geen nieuwe personen meer begraven hooguit bijgezet.
Kapel op de begraafplaats

Het baarhuisje vormt met de open kerkhofkapel aan de westzijde een rechthoekig gebouwtje. Het heeft een zadeldak gedekt met leien. Het opgaande werk bestaat uit schoonmetselwerk in kruisverband met natuurstenen aanzetstenen in het basement. De voorgevel bestaat uit rode machinale baksteen, de zij- en achtergevel uit geel-rode handgevormde baksteen. De voorgevel van de kapel heeft een muuropening met spitsboog en ezelsrug als muurafdekking.

Inwendig is de ondiepe kapel voorzien van een schildering: onder Christus aan het kruis geflankeerd door de HH. Maria en Maria Magdalena en boven in de spitsboog de verrezen Christus met engelen en enkele apostelen. Tussen beide afbeeldingen de latijnse tekst: "Ego sum Resurrectio et vita". De schildering is door Jan de K. overgeschilderd en voorzien van de datum 24 juni 1990.
Het "nieuwe" gedeeltebegin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies