Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats Kamperland

Begraafplaats, Veerweg, Kamperland

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Begraafplaats
Adres:
Veerweg
 
Kamperland
Gemeente:
Noord-Beveland
Provincie:
Zeeland
Co÷rdinaten:
51,571927 3,702851
Oppervlakte (plm.):
19.800 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Leendertse (53x), de Kam (36x), Verburg (33x), Versluis (33x), van der Moere (30x), de Looff (28x), Koole (28x), de Bruine (27x), van der Weele (24x), van Goudswaard (22x)

Algemene Informatie

Kamperland, een vriendelijke dorpje. Bezoek je deze in de zomer, dan zal het er vol zijn van toeristen. In de winter echter is het er gemoedelijk en stil. De bewoners van Kamperland werden pas in 1913 begraven in Kamperland. Daarvoor werden ze ter aarde besteld in Wissenkerke een naburig dorp.
De hoofdingang van de begraafplaats bevind zich aan de hoofdweg, met een pleintje ervoor,waar u kunt parkeren. Let daarbij op, want eerst komt het pleintje/parkeervakken, dan pas de begraafplaats.
Als u het hek van de begraafplaats door gaat, komt u gelijk in het oude gedeelte. Links en rechts vind u de oude graven. Zo heeft de vrijwilliger deze graven dan ook genoemd. Links en rechts, met een fictief nummer. Aangezien de meeste graven daar geen zichtbaar nummer hebben. Wilt u een graf bezoeken, dan raad ik u aan een print te maken van het graf. Anders word het een lange dag . Loopt u over het pad rechtdoor, dan komt u weldra in het nieuwe gedeelte. Ruim , overzichtelijk opgezet. In het midden van deze afdeling treft u ook de urnen aan,zij bevinden zich in de witte urnenmuur. Ook deze hebben een fictief nummer gekregen.
Er staan diversen grijze palen met letters. Elk veld begint opnieuw met graf 1. In de meeste gevallen kloppen de letters en nummers met elkaar. Vervolgt u het pad dan komt u in een nog nieuwere gedeelte. Daar alleen vind u de grijze palen met een letter. Deze graven hebben geen zichtbaar nummer. Deze wordt dan ook niet vermeld door de vrijwilliger.

Het oude gedeelte.


Het nieuwe gedeelte.


begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies