Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginOude Begraafplaats Maria Rust Rockanje

Oude Begraafplaats Maria Rust, Zeeweg 2, Rockanje

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Oude Begraafplaats Maria Rust
Adres:
Zeeweg 2
 
Rockanje
Gemeente:
Voorne aan Zee
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
51,8747 4,06723
Oppervlakte (plm.):
4.800 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Snoeij (24x), Klok (21x), Langendoen (18x), Groeneveld (16x), Wageveld (15x), 't Mannetje (14x), Moree (13x), Kruik (12x), Rietdijk (11x), de Vries (10x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Algemene Informatie

Begraafplaats Maria Rust te Rockanje
(foto: Lenie Manintveld)

De Oude Begraafplaats van Rockanje waar sinds 1828 de Rockanjenaren werden begraven. Dat gebeurde tot 1950, toen de Nieuwe Begraafplaats aan de Dirk van Voornelaan werd geopend.

In 1829 werden gemeenten bij Koninklijk Besluit verplicht om nieuwe begraafplaatsen buiten de bebouwde kom aan te leggen. Reeds in 1828 kocht de gemeente Rockanje buiten de bebouwde kom een stuk weiland van de Hervormde Kerk met het doel over te gaan tot de aanleg van een begraafplaats.

De begraafplaats kreeg later de naam Maria Rust waarschijnlijk van Johan Wilhelm Hein - burgemeester van Rockanje tot 1900 - naar aanleiding van het overlijden van zijn vrouw, Maria Johanna Magdalena Faijan Vlielander, in 1861.

Omdat een aantal leden van de Historische Vereniging Westelijk Voorne zich zorgen maakte over het voortbestaan van deze historische plek, hebben zij in 2002 de werkgroep Maria Rust opgericht. Doel van de werkgroep is behoud en verantwoord beheer van de begraafplaats.

Rockanje lichtjesavond Maria Rust Monument


begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies