Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginAlgemene Begraafplaats Onder de Bomen Renkum

Algemene Begraafplaats Onder de Bomen, Onder de Bomen (ongenummerd, naast nr. 7), 6871 CG Renkum

Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats Onder de Bomen
Adres:
Onder de Bomen (ongenummerd, naast nr. 7)
 
6871 CG Renkum
Gemeente:
Renkum
Provincie:
Gelderland
Co÷rdinaten:
51,9717 5,72122
Oppervlakte (plm.):
12.400 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
717 (Inmiddels zijn 66 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Jansen (38x), Willemsen (33x), van Roest (26x), van den Born (24x), Beekhuizen (17x), Gerritsen (17x), Janssen (16x), Elands (15x), Scheffer (15x), van Scherrenburg (13x)

Algemene Informatie

De inventarisatie van deze begraafplaats is in mei 2008 gedaan, dus nog net voordat de grootschalige ruiming plaats vond van medio 2008.

Van enkele oude grafzerken is echter de afleesbaarheid beperkt bruikbaar gebleken en daardoor zouden er verschillen in deze weergave kunnen zijn. Soms kon er wat aan de gegevens worden toegevoegd of zijn deze gecontroleerd door gebruik te maken van data via archiefgegevens/begraafregisters.

Dankzij de welwillende medewerking (waarvoor dank!) van de gemeente is het aktuelere begraafregister inmiddels van deze begraafplaats geraadpleegd en konden of worden in 2010/2011 nog vele namen toegevoegd. De bijbehorende data zijn in veel gevallen niet bekend en kunnen in een later stadium nog worden aangevuld via GENLIAS of andere databanken.
Incidenteel zijn de persoonsgegevens al wel nagezocht/aangevuld via deze gegevensbanken. Echter is dit een erg tijdrovende bezigheid.
Verder kan worden opgemerkt dat de graven, ook die zonder zerk, nog intact zijn, behoudens dan uiteraard de wel geruimde graven.
Medio 2008 zijn circa 200 graven geruimd.

Voor verdere algemene informatie over deze begraafplaats zie www.renkum.nl en ga dan via e-loket naar Begraafplaatsen.

Voor specifieke informatie over afzonderlijke graven, grafrechten, huurtermijnen etc. kunt U bellen met de heer Erwin Vink, tel. 026-3348457.

Deze oude gemeentelijke begraafplaats bevat een vrij oud (en grotendeels historisch) gedeelte aan de rechterzijde van het toegangspad. De vakken en graven aan de linkerzijde van het toegangspad zijn grotendeels van wat later datum.

Op het oude gedeelte zijn nog graven te vinden uit de negentiende eeuw.
Deze foto laat zien dat de naam van deze begraafplaats niet voor niets zo is vermeld.
Dit oude deel van de begraafplaats is niet meer in gebruik voor nieuwe bijzettingen.De plattegrond van de begraafplaatsGroot formaat plattegrond

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies