Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginGemeentelijke Begraafplaats Kniggestraat Stadskanaal

Gemeentelijke Begraafplaats Kniggestraat, H.J. Kniggestraat, Stadskanaal

Begraafplaats:
Gemeentelijke Begraafplaats Kniggestraat
Adres:
H.J. Kniggestraat
 
Stadskanaal
Gemeente:
Stadskanaal
Provincie:
Groningen
CoŲrdinaten:
53,006059 6,92346
Oppervlakte (plm.):
8.700 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Oortwijn (8x), van der Wal (7x), Knigge (7x), de Boer (7x), Kuipers (6x), Oostinjer (6x), de Vries (5x), Mulder (5x), van der Veen (5x), Huisman (5x)
 

 
Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

Algemene Informatie

Op dit oude kerkhof wordt al meer dan 20 jaar niet meer begraven. Hier vindt men de stoffelijke resten van die families uit de landbouw en van het bedrijfsleven die Stadskanaal in het laatste kwart van de 19e- en het begin van de 20e eeuw lieten uitgroeien tot een bloeiende en welvarende gemeenschap. In 2011 werd door vrijwilligers, met financiŽle steun van Gronings Landschap, enthousiast een algehele restauratie aangevangen, die langzaam voortkabbelt en niet tot afronding lijkt te komen. Vele graven zijn opgeknapt, sommige zijn geheel gerestaureerd en het merendeel van de stenen is opnieuw ingeletterd. Het werk kreeg helaas een zware tegenslag te verduren toen eind 2012 asocialen een groot deel van de kettingen en metalen buizen ontvreemdden, waardoor ook veel steenwerk weer beschadigd raakte. De gemeente is helaas niet bereid de begraafplaats 's nachts af te sluiten, waardoor verdere vernieling in de toekomst niet uit te sluiten valt. Nationaal bekend is het graf van Tjakko Kuiper, de man die in 1929 de cabaretier Jean Louis Pisuisse en zijn vrouw doodschoot op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Voor genealogische gegevens werd gebruik gemaakt van allegroningers.nl en drenlias.nl. Data en naamspelling van die sites hebben als uitgangspunt gediend en kunnen afwijken van de vermelding op de graven.

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies