Online Begraafplaatsen 3.0
BeginBegraafplaats Wijthmen

Begraafplaats, Valkenbergweg 26, 8026 RK Wijthmen

Begraafplaats:
Begraafplaats
Adres:
Valkenbergweg 26
 
8026 RK Wijthmen
Gemeente:
Zwolle
Provincie:
Overijssel
Co÷rdinaten:
52,496283 6,16016
Status:
In Planning (nog niet gestart met invoer)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Mulder (3x), Diepman (3x), Beumer (2x), Lugtenberg (2x), Meiberg (1x), Luttenberg (1x), van Laarhoven (1x), van Dijk (1x), de Ruiter (1x), Volkers (1x)

Algemene Informatie

Bgp behoort bij Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand" kerk,die is gelegen aan de Valkenbergweg 26, 8026RK te Zwolle, en is een onderdeel van de Parochie Thomas a Kempis.
Net op het punt waar de Erfgenamenweg, overgaat in de Valkenbergweg, staat de Rooms Katholieke kerk van Wijthmen met de mooie naam Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand.

Achter deze, in 1950/1951 gebouwde, kerk ligt de RK Begraafplaats van het dorp. Waar de Wijthmeners in vroegere tijden aangewezen waren op de stad Zwolle, Hoonhorst of Dalfsen, vinden de overledenen sind 1943 op deze, door parochianen aangelegde begraafplaats, hun laatste rustplaats. In 1985 vond op deze dodenakker nog een grote opknapbeurt plaats.

Aan het einde van de twintigste eeuw bevond zich achter het kerkhof nog een bepaalde ruimte voor het begraven van ongedoopte kinderen. Gezien het anonieme begraven van deze kinderen, stond op een aantal van de grafjes alleen een houten kruisje zonder naam.

Binnen de Rooms Katholieke Kerk mochten ongedoopte kinderen niet in gewijde aarde worden begraven. Mede gezien het gewijzigde inzicht omtrent deze gedachtengang binnen de kerk, zijn begin jaren 2000, de kinderen herbegraven in gewijde aarde.RK begraafplaats Wijthem

Ingangshek Bgp


 © Kineo 2005-2020
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ