Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats Brijdorpe

Begraafplaats, Hoogenboomsweg, Brijdorpe

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Begraafplaats
Adres:
Hoogenboomsweg
 
Brijdorpe
Gemeente:
Schouwen-Duiveland
Provincie:
Zeeland
Coördinaten:
51,720154 3,874501
Oppervlakte (plm.):
2.300 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Padmos (8x), Tuinman (1x), Onderdijk (1x), Capelle (1x), Kamphof (1x), van Staalen (1x), Stoel (1x), de Waard (1x), Franke (1x), Elenbaas (1x)

Algemene Informatie

Begraafplaats Brijdorpe (zld) voorkant

Begraafplaats Brijdorpe

De begraafplaats Brijdorpe is een rijksmonument en bestaat mogelijk al sinds de middeleeuwen. Heden ten dagen zijn er circa 25 herkenbare graven. Ongeveer 5 graven hebben een steen met een enkel een nummer. De begraafplaats is klein en rondvormig met een binnen- en een buitenring. Er sprake van een lichte verhoging. Er bevindt zich geen pad . Voor de ramp van 1953 stonden er hoge bomen, waarvan er in 1911 omviel op een naburig gelegen huis. Omstreeks 2006 heeft onderhoud er voor gezorgd dat de heggen en vlieren flink zijn gesnoeid. Volgens één omwonende heeft dat de begraafplaats geen goed gedaan. Persoonlijk kan ik hem alleen maar gelijk geven. Stenen zijn overwoekerd door onkruid en andere stenen zijn moeilijk te bereiken.

De meeste mensen die op de begraafplaats liggen zijn familie van elkaar. Enkele nakomelingen wonen nog steeds in de omgeving van de buurtgemeenschap.

Uw vrijwilliger van Brijdorpe (Zld)Foto's gemaakt februari 2013

Laatste aanpassing juli 2014


Let op: de foto's van de zerken mogen voor oa genealogisch gebruik overgenomen worden, maar dan wel ten alle tijden met de bronvermelding van deze site. De overzichtsfotos zoals bijv. op deze pagina mogen nooit zonder toestemming overgenomen worden. Alle foto's vallen onder het auteursrecht!

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies