Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginRK begraafplaats Zesgehuchten Geldrop

RK begraafplaats Zesgehuchten , Koninginnestraat 117, 5663 PW Geldrop

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
RK begraafplaats Zesgehuchten
Adres:
Koninginnestraat 117
 
5663 PW Geldrop
Gemeente:
Geldrop-Mierlo
Provincie:
Noord-Brabant
Coördinaten:
51,4147 5,54347
Oppervlakte (plm.):
5.900 m²
Status:
Onvolledig, vrijwilliger gezocht
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Gastel (14x), van Lith (7x), van Gestel (7x), Lijten (4x), Bakermans (4x), Scheepers (4x), Leijten (4x), Schrürs (3x), van Lierop (3x), Verhagen (3x)
 

 
We zoeken nog iemand die foto's wil maken op deze begraafplaats.

Algemene Informatie

Deze begraafplaats bestaat vanaf 1927 en is gelegen in de wijk Zesgehuchten. In 1921 is de zelfstandige gemeente Zesgehuchten opgegaan in Geldrop, tegenwoordig Geldrop-Mierlo.

Vrijdag 25-07-2008: Op de Rooms-Katholieke Begraafplaats Zesgehuchten aan de Koninginnestraat in Geldrop meer dan vijftig graven vernield door een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
De beheerder van het kerkhof is geschrokken van de vernielingen. "De stenen zijn niet alleen omgetrokken maar ook beschadigd en hebben in hun val andere grafstenen geraakt. Het kost maanden om dat te repareren."
Vooral oude grafstenen zijn beschadigd. De nieuwe graven zijn te stevig verankerd in de grond om te vernielen, maar het is wel geprobeerd. Vooroorlogse graven en meer dan vijftien grafstenen van de zusters van Barmhartigheid zijn met voet en al omgegooid...

Fotografie vanaf eind oktober 2008.Boven: Overzicht -naar rechts- van de begraafplaats. Rechts: Bord met plattegrond bij de ingang.

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies