Online Begraafplaatsen 3.0
BeginHervormde Begraafplaats Noordlaren

Hervormde Begraafplaats, Pollseweg, Noordlaren

Begraafplaats:
Hervormde Begraafplaats
Adres:
Pollseweg
 
Noordlaren
Gemeente:
Haren
Provincie:
Groningen
Coördinaten:
53,120329 6,659257
Oppervlakte (plm.):
10.000 m²
Status:
In bewerking
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Hoenderken (27x), Harms (17x), Hemmes (13x), Vos (12x), Kloots (11x), Abbring (10x), Bosscher (10x), Timmer (10x), Mulder (10x), Sants (10x)

Algemene Informatie

Plattegrond NH begraafplaats Noordlaren


Noordlaren 1, foto Hilbrandie

Toen, na eeuwenlange bijzettingen, het kerkhof van de Bartholomeüskerk te Noordlaren vol was geraakt, openden de Kerkrentmeesters in 1871 een nieuwe, aanmerkelijk grotere begraafplaats die kwam te liggen naast de ijsbaan, die in latere jaren nationaal beroemd zou worden in de strijd om de jaarlijkse eerste schaatswedstrijden op natuurijs, die vaak door Noordlaren worden gewonnen. De begraafplaats telt een aantal bekende graven, als de familie van Oeckelen, door heel Nederland bekend als dé orgelbouwers van de 19e eeuw, de schrijver Johan Fabricius, leden van de tabaksfamilie Niemeyer en Marie Kamphuis, grondlegger van het moderne maatschappelijk werk.

Nieuws over deze begraafplaats

Bladruimen op de Begraafplaats in Noordlaren
 - 24-11-2018
Al vele jaren wordt er op de 2e zaterdag van december door een groot aantal vrijwilligers op de begraafplaats in Noordlaren gevallen blad opgeruimd. Zaterdag 8 december is het weer zover; het jaarlijkse bladruimen op de begraafplaats in Noordlaren. Onder het motto “vele handen maken licht werk” willen wij deze ochtend gezamenlijk de begraafplaats bladvrij maken. Uiteraard zal dit plaatsvinden met catering om er ook een leuke ochtend van te maken Met eigen hark, bladblazer (niet elektrisch want er is geen stroom), bezem of veger kunt u vanaf 9 uur aan de slag.
bron: glimmen.net

 © Kineo 2005-2018
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ