Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginAlgemene Begraafplaats Sint Nicolaasga

Algemene Begraafplaats, C. Faberleane (ter hoogte van nummer 20), 8521HA Sint Nicolaasga

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats
Adres:
C. Faberleane (ter hoogte van nummer 20)
 
8521HA Sint Nicolaasga
Gemeente:
De Fryske Marren
Provincie:
Friesland
Coördinaten:
52,925882 5,729387
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
198 (Inmiddels zijn 13 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Hoekstra (19x), de Jong (11x), de Vries (9x), de Boer (6x), Dijkstra (6x), Kuperus (5x), Zijlstra (5x), Neef (4x), Jonkman (4x), van Rijs (3x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Telefoon:
140514 (zonder netnummer) gemeente de fryske marren

Algemene InformatieEntree begraafplaats Sint Nicolaasga

De begraafplaats aan de Kerklaan ligt aan de westzijde van Sint Nicolaasga en is aan drie zijden omgeven door bos. De derde zijde biedt uitzicht op het naastgelegen weiland.

De begraafplaats heeft ook een urnenmuur. Het baarhuisje (1950) is van hout en gedekt met zwarte pannen. Aan een zijde biedt een hoge beukhaag privacy. Tussen de graven staat een haag van Taxus en een haagbeuk. Er is veel sierbeplanting.

Sint Nicolaasga
De oudste vermelding van het dorp is uit 1399 onder de naam Sinte Nyclaesga. De ontwikkeling van Sint Nicolaasga is verder in belangrijke mate bepaald door de adellijke familie Van Eijsinga. De Van Eijsinga's zijn afstammelingen van de legendarische grietman Johan Vegilin van Claerbergen die de oorspronkelijk woeste streek in de achttiende eeuw liet ontginnen en bebossen.

Sint Nicolaasga is vanaf 1 januari 2014 een dorp in de gemeente De Fryske Marren. Het dorp telt ongeveer 3360 inwoners en is gelegen ten zuidwesten van Joure nabij het Tjeukemeer.

Door gemeentelijke herindelingen behoorde het dorp Sint Nicolaasga achtereenvolgens tot de gemeente Doniawerstal, Skarsterlân en De Fryske Marren.


indruk begraafplaats (december-foto)
De aanduiding in de gravenlijst, zoals bijvoorbeeld RAG07 betekent: Rij A Graf 07begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies