Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats Meerssen Gem Meerssen Meerssen

Begraafplaats Meerssen - Gem. Meerssen, Pastoor Nicolaas Creftenstraat, 6231 HH Meerssen

Begraafplaats:
Begraafplaats Meerssen - Gem. Meerssen
Adres:
Pastoor Nicolaas Creftenstraat
 
6231 HH Meerssen
Gemeente:
Meerssen
Provincie:
Limburg
Co÷rdinaten:
50,885908 5,750375
Oppervlakte (plm.):
1.800 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
1.373 (Inmiddels zijn 280 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Smeets (101x), Cortenraad (30x), Janssen (29x), Willems (29x), Voncken (27x), Habets (24x), Mullenders (24x), Reijnders (24x), Brune (19x), America (17x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Algemene Informatie

Vakindeling

Op de tekening zijn de vakken aangegeven.

Vak 00 (urnenwand/columbarium) is ingang Bunderstraat in Meerssen

Het ruimen van graven op de begraafplaatsen Meerssen vindt plaats in de periode januari tot en met april 2023. Dit zijn graven waarvan de grafrechten afliepen. De rechthebbenden hebben een afstandsverklaring getekend. Dat betekent dat zij akkoord zijn met het ruimen van het graf.
Het ruimen van de graven gebeurt vooralsnog alleen bovengronds. Dat betekent dat we alleen de grafbedekking van deze graven weghalen. De vrijgekomen grond werken we netjes bij.
De gedenktekens worden weggehaald door de gemeente. Rechthebbenden kunnen de gedenktekens in overleg met de beheerder van de begraafplaats ophalen en zelf houden. Zij dienen dan vˇˇr 15 januari 2023 contact op te nemen met de gemeente Meerssen, tel. 14 043. Of mail: begraafplaatsenadministratie@meerssen.nl.
Het ondergronds ruimen van graven gebeurt pas als er behoefte is aan nieuwe graven of als dit noodzakelijk is in verband met eventuele herinrichtingswerkzaamheden op het kerkhof. De toekomstige inrichting van de begraafplaats wordt namelijk op dit moment ook onder de loep genomen.
Bij het ondergronds ruimen worden de stoffelijke resten van overledenen volledig opgegraven. Deze worden vervolgens geplaatst in een verzamelgraf op de begraafplaats. Dit gebeurt uiterst zorgvuldig en waardig. Na het ondergronds ruimen van een graf kan deze plaats opnieuw worden uitgegeven.
Zie www.meerssen.nl/bestand/nieuws_en_bekendmakingen/werk_in_uitvoering/start_ruimen_graven_begraafplaatsen_meerssen_en_bunde//begraafplaats_meerssen_695648

In deze online-begraafplaatsen zijn de geruimde graven aangegeven alsmede het 'oude' grafnummer als bij de Gemeente Meerssen bekend.


begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies