Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginSint Servatiusbegraafplaats Lieshout

Sint Servatiusbegraafplaats, Kerkhofpad, 5737 XX Lieshout

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Sint Servatiusbegraafplaats
Adres:
Kerkhofpad
 
5737 XX Lieshout
Gemeente:
Laarbeek
Provincie:
Noord-Brabant
Co÷rdinaten:
51,518444 5,593523
Oppervlakte (plm.):
3.100 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Swinkels (44x), Brouwers (17x), van Kaathoven (14x), van den Heuvel (13x), Merkelbach (13x), van de Laar (12x), van Uden (11x), Aalders (10x), van Berlo (10x), van Hoof (10x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Telefoon:
0489 422439
Contact:
A. Maas

Algemene Informatie

Lieshout is een Frankisch domein dat rond 700 is gesticht. Er moet toen een eenvoudige houten kapel hebben gestaan. In de elfde eeuw kwam er een stenen kerk. Resten hiervan zijn nog steeds te zien bij ĺt Hof. In het midden van de twaalfde eeuw schonken de eigenaren van het domein Lieshout vier hoeven aan de Sint-Servaas in Maastricht. Daar zal de kerk ongetwijfeld zijn patroonheilige aan te danken hebben.

De huidige kerk, alweer de zesde sinds de eerste kapel, dateert uit 1962. Bijzondere aandacht werd bij de bouw gewijd aan het orgel: in die tijd was Floris van der Putt pastoor in Lieshout. Hij was een zeer begaafd componist.

Over de kerk doen vast nog boeiende verhalen ronde, maar dat geldt natuurlijk ook voor de geestelijkheid die het vroeger voor het zeggen had in de parochie. Wat weet jij nog van meneer pastoor?

Denk bijvoorbeeld aan de bouwpastoor met wie het allemaal begon, de heer C. Schoenmakers. Of aan pastoor Floris van der Putt, die in februari 1965 werd ge´nstalleerd en sindsdien de H. Mis verzorgde in de Servatiuskerk. Van der Putt was een voormalig muziekdocent van het kleinseminarie Beekvliet in Sint Michielsgestel. Uit de Piusalmanak blijkt dat hij in Lieshout in zijn pastorale taken werd ondersteund door kapelaan A.J.J. van Erp.begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies