Online Begraafplaatsen 3.0
BeginBegraafplaats Vries

Begraafplaats, Esakkers, Vries

Begraafplaats:
Begraafplaats
Adres:
Esakkers
 
Vries
Gemeente:
Tynaarlo
Provincie:
Drenthe
Co÷rdinaten:
53,079477 6,572579
Oppervlakte (plm.):
23.700 m²
Status:
In bewerking
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Koops (78x), Homan (69x), Boelens (43x), Lammers (34x), Timmer (34x), Boer (29x), Pieters (29x), Bonder (27x), Hoving (26x), Wilkens (25x)

Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

Nieuws over deze begraafplaats

Vernielingen op begraafplaats Vries
 - 2-3-2019
Op de begraafplaats in Vries hebben onbekenden beeldjes, bloemstukken en andere voorwerpen op en rondom meerdere graven vernield.
Bij zeker twee graven op de begraafplaats aan de Esakkerweg zijn vernielingen aangericht. Dat bevestigt de gemeente Tynaarlo, die beheerder is van de begraafplaats.

'Gigantische impact'
Een van de graven waar spullen van kapot zijn gemaakt, is van de vader van Theo Bulthuis. Zijn moeder werd vandaag gebeld door de gemeente met de boodschap dat vandalen actief waren geweest bij het graf van haar man. Een stenen bloembak met bloemstuk en gipsen beeldjes van een hart en honden werden kapot gegooid.

"Het heeft een gigantische impact op ons, vooral mijn moeder heeft er veel last van. Gelukkig is de steen zelf niet vernield, dan hadden ze bij de urn kunnen komen. Maar waarom doet iemand zoiets?", vraagt Bulthuis zich vertwijfeld af.

Aangifte
De moeder van Bulthuis gaat aangifte doen van vernieling, al heeft de inwoner van Vries er weinig hoop op dat de daders worden gepakt. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er geen camerabewaking aanwezig bij de begraafplaats.

Bulthuis: "We zullen de spullen denk ik zelf moeten vervangen. Het zal wel jeugd geweest zijn. Ik hoop dat ze dit verhaal te horen krijgen en zich beseffen wat ze gedaan hebben."

bron: www.rtvdrenthe.nl

 © Kineo 2005-2019
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | FAQ