Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats bij Dorpskerk Well Well

Begraafplaats bij Dorpskerk Well, Dorpstraat 7, 5325 XG Well

Begraafplaats:
Begraafplaats bij Dorpskerk Well
Adres:
Dorpstraat 7
 
5325 XG Well
Gemeente:
Maasdriel
Provincie:
Gelderland
Coördinaten:
51,744335 5,203523
Oppervlakte (plm.):
3.700 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Loon (15x), Oomen (14x), van den Bogert (14x), Groeneveld (14x), Vos (13x), Struijk (13x), van Duijnen (12x), de Koning (11x), van Genderen (9x), Rooijens (7x)

Algemene Informatie

Laatste bezoek was op 07-03-2017.
De kerk is het oudste gebouw in het dorp Well en dateert oorspronkelijk uit de twaalfde eeuw. Alleen de toren stamt nog uit deze tijd. Het onderste gedeelte is opgebouwd uit tufsteen,een zachte natuursteen die vanuit Duitsland over de rivier werd aangevoerd. De kerk is in de Romaanse bouwstijl gebouwd. In de loop der eeuwen werd de kerk uitgebreid en bestaat thans uit een driebeukig schip van drie traveeën. Verondersteld wordt dat de uiteindelijke voltooiing van de kerk plaatsvond rond 1546. Dit valt te ontlenen aan het opschrift van de historische klok die nog steeds in de toren hangt.
Het is onduidelijk of deze kerk gewijd is aan een heilige. De schrijvers van het boek “Duizend jaar Well” trekken de conclusie dat het opschrift op de kerkklok verwijst naar de heiligen Sint-Nicolaas en Sint Martinus. Dit duidt ongetwijfeld op een verbintenis van de Wellse Kerk met deze twee heiligen. St. Nicolaas was beschermer van de scheepvaart, handel en kinderen. Daarnaast waren veel kerken in de Bommelerwaard gewijd aan St. Martinus. (Bron: website hervormde gemeente Well)

De begraafplaats in Well is een kerkelijke begraafplaats in eigendom van de Hervormde Gemeente.

1.

2.

3.


begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies