Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats Burchtstraat Elburg

Begraafplaats Burchtstraat, Burchtstraat 1a, 8081 BD Elburg

Begraafplaats:
Begraafplaats Burchtstraat
Adres:
Burchtstraat 1a
 
8081 BD Elburg
Gemeente:
Elburg
Provincie:
Gelderland
Coördinaten:
52,441719 5,83244
Oppervlakte (plm.):
5.000 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Westerink (100x), Zoet (39x), Broekhuizen (35x), Deetman (33x), ten Have (33x), Bosman (32x), Docter (32x), Jansen (27x), Hup (25x), Hengeveld (24x)

Algemene Informatie

Begraafplaats Burchtstraat.

Deze begraafplaats is in gebruik sinds 1829. Oorspronkelijk onder de naam begraafplaats Nunspeterweg aangezien de begraafplaats daarnaast was gesitueerd en daar ook de ingang was. In 1961 werd de toegang van de begraafplaats verplaatst naar de Burchtstraat. Hierdoor is ook de naam van de begraafplaats aangepast. Duizenden Elburgers vonden hier hun laatste rustplaats.
Op deze begraafplaats worden geen graven meer uitgeven. Wel vinden in de bestaande dubbele graven nog bijzettingen plaats. Op de begraafplaats bevinden zich meerdere unieke gedenktekens en zijn veel verschillende grafsteenuitvoeringen te zien.Zoals bij de ingang is aangegeven, is hier ook een gedeelte met oorlogsgraven van het Gemenebest aanwezig.

De Elburgse oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop heeft de geschiedenis van deze begraafplaats onderzocht en te boek gesteld in een verenigingsuitgave onder de titel "Begraafplaats aan de Nunspeterweg” november 2009 nr 89.

Het toegangspad met aan het einde het in 1962 geplaatste lijkenhuisje.

Bord ter aanduiding van aanwezige oorlogsgravenbegin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact