Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginOude Begraafplaats St Hubertuskerk Membruggen B

Oude Begraafplaats St. Hubertuskerk, Zagerijstraat, Membruggen (B)

Begraafplaats:
Oude Begraafplaats St. Hubertuskerk
Adres:
Zagerijstraat
 
Membruggen (B)
Gemeente:
Riemst (B)
Provincie:
Limburg (B)
Co÷rdinaten:
50,817252 5,533977
Oppervlakte (plm.):
600 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Martens (23x), Bruninx (13x), Noelmans (9x), Festjens (8x), Boelen (7x), Rouffa (6x), Gerits (6x), Mouha (5x), Parthoens (5x), Honinx (5x)

Documenten

2009-02 Plattegrond Kerkhof.pdf (13-05-2020, 175 KB)

Algemene Informatie

De Sint-Hubertuskerk is een kerkgebouw in Membruggen in de Belgische gemeente Riemst in Limburg. Naast de kerk ligt het kerkhof met onder andere twee gotische grafstenen.
Het gebouw is een neoromaanse pseudo-basilica met een voorstaande westtoren (1757), een driebeukig schip met zes traveeŰn, een doopkapel aan de westzijde van de noordelijke zijbeuk en een koor met een rechte travee, een halfronde sluiting en kooromgang. De toren is opgetrokken in mergelsteen en heeft een neoromaans rondboogportaal aan de westkant, op iedere zijde twee smalle vensters met een rondboogvorm, in de bovenste geleding twee gekoppelde galmgaten met neoromaanse decoratie en op de top een met leien gedekte ingesnoerde naaldspits. Het schip van baksteen heeft zadeldaken met rondbooglisenen, rondboogfries onder de kroonlijsten, hardstenen rondboogvensters met omlijsting van baksteen. De middenbeuk wordt van de zijbeuken gescheiden door een rondboogarcade op bundelpijlers met halfzuilen. De middenbeuk heeft een kruisribgewelf, rondboogvormige gordelbogen en ribben die worden gedragen door halfzuilen. Ook boven de zijbeuken bevinden zich kruisribgewelven. Boven de apsis bevindt zich een koepelvormig gewelf.
De kerk is de parochiekerk van het dorp en is gewijd aan Sint-Hubertus.

Op het kerkhof staan hardstenen grafkruisen uit de 16de tot 18de eeuw van, respectievelijk, Mey Symens (16de eeuw), Cornelis Copis (1533), Willem Doinen (1777) en Arnold Thijs (1792). (Bron: Wikipedia)

Een aantal onbekende graven is in april 2020 alsnog ge´dentificeerd door Mw. Marleen van Orshoven. Niet alle graven konden worden ge´dentificeerd.
Membruggen Overzicht 1

Membruggen Overzicht 2

Membruggen Overzicht 3

Membruggen Overzicht 4

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies