Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginR K Begraafplaats St Theresia Maarn

R.K. Begraafplaats St. Theresia, Ted Visserweg, Maarn

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
R.K. Begraafplaats St. Theresia
Adres:
Ted Visserweg
 
Maarn
Gemeente:
Utrechtse Heuvelrug
Provincie:
Utrecht
Co÷rdinaten:
52,067313 5,376969
Oppervlakte (plm.):
2.300 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
130 (Inmiddels zijn 2 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Boerrigter (3x), Jansen (3x), Greuter (3x), Swart (3x), Peters (3x), Uitewaal (3x), Linnenbank (3x), van Hinsbergen (2x), Maijer (2x), de Hoogt (2x)

Documenten

Algemene Informatie

RK Begraafplaats in Maarn Ingang

De begraafplaats ligt aan de Ted Visserweg in Maarn. Het kerkhof is vernoemd naar de Heilige Theresia van Lisieux, die de patrones is van de parochie in Maarn. Hoewel naast het Openbaar Kerkhof gelegen, maakt het daarvan geen deel uit. Sinds 1 januari 2005 is het kerkhof los komen te staan van de parochie en verzelfstandigd in de vorm van een kerkelijke instelling.

Geschiedenis
De St. Theresia parochie kocht op 2 Juni 1927 30,80 A. grond van de gemeente Maarn ten behoeve van een R.K. kerkhof. Het kerkhof werd een sfeervolle begraafplaats in het bos. Rond de eeuwwisseling werd het kerkhof ingesloten door woningbouw. Een storm velde de bomen, het kerkhof werd kaal en verloor de vroegere charme.

Dit leidde tot een grote vernieuwslag. De tuin- en landschapontwerpster, Mevr. Lieke Tau-Houttuin, maakte het ontwerp voor een vernieuwde begraafplaats. De begraafplaats werd door haar harmonisch ingepast in de veranderde, nu bebouwde, omgeving. Dit ontwerp werd in 2003 en 2004 uitgevoerd. De Urnenhof werd aangelegd en er kwam een houten gebouw, van waaruit de begrafenissen kunnen plaatsvinden.

Op 29 oktober 2004 werd de vernieuwing van het kerkhof afgesloten met de inwijding van het monument, dat geplaatst is ter nagedachtenis aan en eerherstel voor de dood geboren kinderen, die vroeger niet op gewijde grond mochten worden begraven.

RK Begraafplaats in Maarn Overzicht 1

RK Begraafplaats in Maarn Overzicht 2

RK Begraafplaats in Maarn Overzicht 3

RK Begraafplaats in Maarn Overzicht 4

RK Begraafplaats in Maarn Overzicht 5

Plattegrond en grafcodes St. Theresia Maarn

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies