Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginOude Joodse Begraafplaats Valkenburg

Oude Joodse Begraafplaats, van Meijlandstraat, Valkenburg

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Oude Joodse Begraafplaats
Adres:
van Meijlandstraat
 
Valkenburg
Gemeente:
Valkenburg aan de Geul
Provincie:
Limburg
Co÷rdinaten:
50,861607 5,831576
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Bachrach (1x), Cleassen (1x),
 

 
Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

Algemene Informatie

De Joodse begraafplaats Langs de Dwingel, zoals ze officieel heet, ligt langs de Van Meijlandstraat aan de voet van de kasteelru´ne. Ze is in gebruik geweest van 1792 tot 1925. Anno 2008 zijn er nog maar twee grafstenen te zien.

Maximiliaan Bachrach, geboren ca. 1881, overleden 08-10-1894. De tekst op de grafsteen is volledig in het Hebreeuws.
Eva Claessen, geboren 22-01-1836, overleden 11-11-1920. Zij was de echtgenoot van David Benedik, die begraven is in Schimmert.
Dat hier meer mensen dan genoemde twee zijn begraven, is zeker. De begraafplaats is immers meer dan een eeuw ouder dan de oudste grafsteen. Wie er allemaal zijn begraven is niet bekend. Van slechts ÚÚn persoon is bekend dat deze op deze begraafplaats is begraven, namelijk Jacob Cahn, overleden op 10-05-1897 op 24-jarige leeftijd.[1] Naar verluidt is een aantal grafstenen gestolen (dat komt helaas vaker voor, omdat de hardstenen platen goed bouwmateriaal vormen) en een aantal andere in de bodem weggezakt.

Het terrein is erg instabiel. Regelmatig vinden er ondergrondse instortingen plaats van het grottenstelsel. De grafstenen zijn van zeer nabij te bekijken, maar het terrein zelf betreden is niet toegestaan en zelfs gevaarlijk.

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies