Online Begraafplaatsen 3.0
BeginBegraafplaats Hooge Mierde

Begraafplaats, Schoolstraat, Hooge Mierde

Begraafplaats:
Begraafplaats
Adres:
Schoolstraat
 
Hooge Mierde
Gemeente:
Reusel-De Mierden
Provincie:
Noord-Brabant
Coördinaten:
51,387816 5,130218
Oppervlakte (plm.):
2.500 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Gisbergen (40x), Hermans (25x), van den Borne (18x), van Gestel (15x), v.d. Borne (10x), Antonius (9x), Jansen (8x), Meulenbroeks (8x), Rossiau (8x), Swaanen (8x)

Algemene InformatieHet huidige kerkgebouw is aan de eredienst onttrokken. Het werd in 1923 gebouwd door pastoor Krijnen. Met de fusie van Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel en Reusel op 1 januari 2014 veranderde er veel en begon de leegloop.
Pastoor Karel van Roosmalen, die vanaf 1 januari 2014 in Hooge Mierde de scepter overnam van Wim wouters, wijst voor de kerksluiting naar het besluit van Bisschop Hurkmans. ‘Op zijn verzoek hebben we de financiële en pastorale resultaten van 2014 overlegd, waarna hij een besluit genomen heeft’, zegt hij. Hurkmans stuurde een brief naar Van Roosmalen, die de inhoud daarvan met de aanwezigen in de vieringen deelde. Met name de terugloop van de sacramentsvieringen, zoals het doopsel, vormsel en ziekenzalving, zijn volgens van Roosmalen de oorzaak om nu toch te gaan sluiten. Ook de terugloop van het aantal uitvaarten die vanuit de kerk plaats vinden, zorgen voor het nieuwe standpunt dat leidt naar kerksluiting.

Toegang begraafplaats Hooge Mierde
 © Kineo 2005-2021
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact