Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats Hooge Mierde

Begraafplaats, Schoolstraat, Hooge Mierde

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Begraafplaats
Adres:
Schoolstraat
 
Hooge Mierde
Gemeente:
Reusel-De Mierden
Provincie:
Noord-Brabant
Coördinaten:
51,387816 5,130218
Oppervlakte (plm.):
2.500 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van Gisbergen (40x), Hermans (25x), van den Borne (18x), van Gestel (15x), v.d. Borne (10x), Antonius (9x), Meulenbroeks (8x), Jansen (8x), Swaanen (8x), Rossiau (8x)

Algemene Informatie

Kerk van Hooge Mierde

De kerk is aan de eredienst onttrokken. Is in 1923 gebouwd door pastoor Krijnen. Met de fusie van Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel en Reusel op 1 januari 2014 veranderde er veel en begon de leegloop.
Pastoor Karel van Roosmalen, die vanaf 1 januari 2014 in Hooge Mierde de scepter overnam van Wim wouters, wijst voor de kerksluiting naar het besluit van Bisschop Hurkmans. ‘Op zijn verzoek hebben we de financiële en pastorale resultaten van 2014 overlegd, waarna hij een besluit genomen heeft’, zegt hij. Hurkmans stuurde een brief naar Van Roosmalen, die de inhoud daarvan met de aanwezigen in de vieringen deelde. Met name de terugloop van de sacramentsvieringen, zoals doopsel, vormsel en ziekenzalving, zijn volgens van Roosmalen de oorzaak om te sluiten. Ook de terugloop van het aantal uitvaarten die vanuit de kerk plaats vonden, zorgden voor het nieuwe standpunt dat leidde tot kerksluiting.
Toegang begraafplaats Hooge Mierde


Doorkijkje op begraafplaats Hooge Mierde

Foto: © Walther Jansen (2019)

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies