Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginBegraafplaats Heidehof Ugchelen

Begraafplaats Heidehof, Engelanderholt 97, 7339 BX Ugchelen

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Begraafplaats Heidehof
Adres:
Engelanderholt 97
 
7339 BX Ugchelen
Gemeente:
Apeldoorn
Provincie:
Gelderland
Coördinaten:
52,177566 5,931918
Oppervlakte (plm.):
212.600 m²
Status:
In Bewerking (deel van de graven ingevoerd)
Aantal graven:
348 (Inmiddels zijn 1 monumenten verwijderd door ruiming e.d.) Gravenlijst
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
de Vries (7x), Mollerus (7x), van Houtum (7x), Kamphuis (6x), Weenink (6x), Willemsen (5x), Steenbergen (5x), Kleinbussink (5x), Geurts (5x), Palm (4x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Website:
Contact:
Telefoon:
055-5801724
Contact:
Begraafplaatsenadministratie Gemeente Apeldoorn.

Documenten

Algemene Informatie

Gemeente Apeldoorn heeft altijd gebruik gemaakt van de betalende website begraafplaatsenonline. Laatste update database: 25 maart 2021.
Vanaf 2023 is de gemeente overgestapt naar https://www.grafzoeken.nl Helaas biedt deze site geen foto.

Plattegrond

Toegankelijk
Van 1 april tot 1 oktober: 08.00 uur tot 20.00 uur
Van 1 oktober tot 1 april: 08.00 uur tot 17.00 uur

Heidehof is de grootste algemene begraafplaats van Apeldoorn. De begraafplaats ligt in Ugchelen, ten zuidwesten van Apeldoorn. Het nieuwe gedeelte heeft strakke vormen, waarbij open ruimten en besloten binnentuinen elkaar afwisselen. Het oudste gedeelte dateert uit 1940 en is aangelegd in landschapsstijl, met paden die door het bos slingeren.
De begraafplaats beschikt over een aula en een glazen paviljoen voor ontvangsten en bijeenkomsten. In de aula is plaats voor maximaal 200 personen, waarvan 125 zitplaatsen.
Heidehof beschikt ook over een glazen paviljoen voor begrafenisplechtigheden met ongever 100 zitplaatsen. Een schitterend gebouw met veel ramen en ronde vormen. Een aula en serre in één.
Er kan gebruik gemaakt worden van de muziekinstallatie en het orgel. Ook kunnen foto’s/video of teksten geprojecteerd worden.
Er is een informatiezuil met gegevens over de graven alsmede een verwarmde ontmoetingsruimte met toiletvoorziening voor de bezoekers.
Heidehof heeft ook en crematorium, dat dor de uitvaartonderneming Monuta wordt beheerd. U treft er algemene graven, kindergraven (tot 6 jaar), Rooms-katholieke en Islamitische graven, particuliere graven, oude klasse-en huurgraven. De oude klasse- en huurgraven worden opnieuw uitgegeven op een door u zelf gekozen plek.
Asbestemmingen zijn een urnenmuur, urnenkelders in de urnentuin, gedenkplaats voor urnament, bosurnengraven, bladurnengraven, bosurnamentengraven, bijzetting as in/op een graf, verstrooiing in/op een graf en strooivelden.

Hiernaast de Plattegrond. Voor een grote uitgave gebruik de link bij Documenten hierboven.
begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies