Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginAlgemene Begraafplaats Hekelingen Hekelingen

Algemene Begraafplaats Hekelingen., Meeldijk, 3209 AV Hekelingen

Begraafplaats:
Algemene Begraafplaats Hekelingen.
Adres:
Meeldijk
 
3209 AV Hekelingen
Gemeente:
Nissewaard
Provincie:
Zuid-Holland
Co÷rdinaten:
51,8273 4,34125
Oppervlakte (plm.):
700 m²
Status:
Volledig (alle graven en personen ingevoerd)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
van der Sluis (11x), van Rij (10x), van 't Hof (9x), Bakker (9x), Piek (9x), van Leenen (8x), van Noort (8x), Hokke (8x), Kranenburg (7x), Hoogstad (7x)

Algemene Informatie

Algemene Begraafplaats "Hekelingen".

De derde begraafplaats in de gemeente Spijkenisse is de begraafplaats aan de Meeldijk in Hekelingen. Deze begraafplaats ligt ten noorden van het dorp Hekelingen.

Op deze begraafplaats kunnen alleen nog bijzettingen in bestaande huurgraven worden verricht. Bij ruiming wordt de laatste tijd de steen niet verwijderd.Links is een overzicht van de begraafplaats te zien en rechts een foto van de toegangspoort.Geschiedenis van het dorp Hekelingen.

Hekelingen is een dorp op het voormalige eiland Putten, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Hekelingen was tot 1966 een zelfstandige gemeente, maar had wel al sinds 1 april 1817 dezelfde burgemeester als Spijkenisse.
Van 1812 tot 1817 was Hekelingen toegevoegd aan Spijkenisse. Sinds 1 mei 1966 maakt het weer deel uit van Spijkenisse. Het dorp werd toentertijd opgenomen als wijk van die gemeente. Begin 21ste eeuw is hier weer verandering in gekomen.
Het is nu geen wijk meer, maar wordt weer als dorp gezien, waardoor nu bij het binnenkomen van Hekelingen weer een bord staat "Hekelingen, gemeente Spijkenisse". Dit was voor de ongeveer 1700 inwoners een belangrijke mijlpaal.

In de 13de eeuw is het dorp ontstaan als dijknederzetting en het is nu nog een dijkdorp.

De momenteel oudste nog bestaande gesigneerde luidklok van Nederland (gesmeed in 1285) werd geluid in de eerste (niet meer bestaande) kerk van Hekelingen. Deze luidklok bevindt zich sinds 1916 in het Rijksmuseum te Amsterdam.

Sinds de 19de eeuw vaart er een veerpont tussen Hekelingen en Nieuw-Beijerland in de Hoekse Waard, die tegenwoordig de enige verbinding is over het Spui.

Bron: Wikipedia.begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies