Online Begraafplaatsen
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
BeginZerken in de Farmsumer Kerk Farmsum

Zerken in de Farmsumer Kerk, Op de Wierde, 9936CK Farmsum

Locatie niet beschikbaar
Begraafplaats:
Zerken in de Farmsumer Kerk
Adres:
Op de Wierde
 
9936CK Farmsum
Gemeente:
Eemsdelta
Provincie:
Groningen
Coördinaten:
53,323193 6,928111
Status:
In Planning (nog niet gestart met invoer)
Aantal graven:
Aantal personen:
Meest voorkomende namen:
Ripperda (4x), Bauckens (2x), Geerts (1x), Wilckens (1x), Frielsma (1x), Onsta (1x), Rouwenoert (1x), van Raesfelt (1x), Knowels (1x), Knol (1x)


 

Contactgegevens Begraafplaats:

Contact:
Telefoon:
0596 615418
Contact:
Piet Lanting
 

 
Heeft u een zelfgemaakte algemene foto voor ons van deze begraafplaats, bijv. van de ingang? Stuur deze gerust op o.v.v. de begraafplaats.

Algemene Informatie

Tijdens restauratie werkzaamheden van de Farmsumer Kerk, in 2012, zijn 32 grafzerken te voorschijn gekomen. Deze lagen op 70cm diepte onder de tegenwoordige vloer, waaronder een tweetal vijftiende-eeuwse stenen en een portretzerk van de familie Ripperda uit 1504.De zerken stammen uit de voorganger van de huidige kerk, een romanogotische kerk uit het begin van de 13de eeuw.. Deze oude kerk is in 1868 afgebroken en hiervoor in de plaats is het huidige kerkgebouw in 1869/1870 gekomen.
De grafzerken worden getoond via een foto en een eenvoudige beschrijving.

Alle gegevens van de grafzerken, zoals de beschrijving van de familie, van gehuwd en ongehuwd, beroep, de manier waarop de grafzerken zijn gevonden en gerestaureerd enz. wordt beschreven in een boekje 'De Grafzerken van Farmsum'.Auteur: Redmer Alma.
De nummer aanduiding komt overeen met de nummering van de zerken in de kerk en in het boekje "De Grafzerken van Farmsum".
Dit boekje met heel veel informatie,over het dorp Farmsum, de Borg "Het Huis te Farmsum" waarvan de bewoners de adellijke familie Ripperda en Rengers waren,een aantal voormalige predikanten enz.is te bestellen voor €15,- ( excl.verzendkosten) bij de "Stichting Funerair Erfgoed Farmsumer Kerk" p/a P. Lanting email: p.lanting@hetnet.nl De kerk is geopend voor bezichtiging vanaf de eerste zaterdag in mei tot september 's middags van 2 tot 4 uur en verder volgens afspraak voor individueel bezoek of groepen, via boven vermelde email.

begin | zoeken | forum | monitor | naamindex | links | contact | cookies